Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Ha megtanulod a testbeszédet nehezebben vernek majd át!

Tanulj meg olvasni a testbeszédből, és többé senki sem fog átverni!
Fotó: Pixabay.com

Ha nem vagy eléggé figyelmes, könnyedén becsaphatnak az emberek, hiszen sajnos van és mindig volt a világnak egy rossz, sötét oldala, ahol kihasználják egyesek segítőkészségét. Éppen ezért érdemes óvatosnak, figyelmesnek lenni, mert így sok kellemetlenségtől kímélheted meg magad.

Az egyik legjobb módszer, hogy megelőzd az átveréseket, ha tisztában vagy a test által közvetített “nyelv” jelentéseivel. A gesztusok, a különböző testtartások, az arc mimikája sok mindent elárul egy emberről.

Most vegyük sorra, hogy melyek ezek, és milyen jelentéssel bírnak!

1. Szemek: az érdeklődés fokmérői

Számos információról árulkodhatnak a szemek. Ha például valakinek tágak a pupillái, akkor valami, vagy valaki nagyon felkeltette az érdeklődését. Ha az illető sokat néz valamelyik oldalra, miközben veled beszél, akkor hazudik, ideges, vagy zaklatott. Ha a padlót bámulja, akkor nagy valószínűséggel szégyenlős. A több másodpercig tartó szemkontaktus kölcsönös vonzalmat jelent.

A folyamatos nézelődés, ha társaságban zajlik, leginkább unalomra vall.

2. Kezek, karok

Az a személy, aki karjait nem fonja össze, hanem nyitva, tárva hagyja őket, kényelmesen, jól érzi magát. Ha a kezeit hátulról a nyakára kulcsolja, akkor nyitott, érdeklődő. Ha valaki a vállaira teszi a kezeit, akkor az türelmetlenségre vall. Ha pedig összekulcsolja a karjait, akkor védekező álláspontra helyezkedik, de a támadás, agresszivitás jele is lehet.

Tartózkodj attól az embertől, akinek össze van szorítva az ökle, mert csak idő kérdése és törni-zúzni kezd.

Ha valaki zsebre dugott kézzel beszél egy másik emberrel, lehet, hogy hazudik, vagy nem meri bevallani az igazságot.

3. Fejtartás

Ha valakivel beszélgetsz, és a feje enyhén hátra fele van dőlve, akkor az illető szimpatikusnak tart, és ha mosolyog is közben, az már flörtölésnek számít.

Ha előre dől a feje, és úgy beszél, akkor valamit titkolhat, vagy ha éppen bókol, akkor az félénkségre utal.

4. Utánzás

Ha beszélsz valakivel, aki ugyanolyan testhelyzetet vesz fel, mint te, akkor az illetőnek nagyon tetszel, érdekled, ezért ne lepődj meg, ha elhív egy kávéra.

Egyéb gesztusok

Ha egy nő hátra dobja a haját, és közben megemeli a szemöldökét, miközben veled beszél, az annak a jele, hogy nem ért egyet veled. Ugyanez a helyzet, ha egy szemüveget viselő ember fel-le tologatja az orrán a látószerkezetet.

A folyamatos lábrugózás idegességre, stresszre utal.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!