7 testi jel, amely szívroham bekövetkeztét vetítheti előre!

0
4606

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

A világon a legtöbb ember valamilyen keringési betegségben veszíti életet, ezért kiemelten oda kell figyelni erre a területre, különösen a tünetekre.

7 testi jel, amely szívroham bekövetkeztét vetítheti előre!

Dr. Ji-Zian Xu, aki a Kaliforniában működő Sutter Medical nevű hálózat munkatársa, most 7 olyan testi jelre hívja fel a figyelmünket, amelyek szívroham előtt szoktak kialakulni.

1. Rendkívül kimerültség érzés

Ha több napon, vagy netán héten keresztül szörnyen fáradtnak, kimerültnek érzed magad, akkor az valamilyen keringési betegségre utalhat.

2. Rossz alvás

A szívbetegségek miatt csökkenhet a szervezet oxigén ellátása, ami nyugtalanságot, szorongást idéz elő, ami az éjszakai alvást is negatívan befolyásolja. Érdemes felkeresned egy orvost, ha rosszul alszol.

3. Szapora légzés

Ez is annak tudható be, hogy a véráramban kevés az oxigén, aminek hátterében akár szívbetegség állhat. Ilyenkor az agy arra ösztönzi az illetőt, hogy vegyen sokszor levegőt, így próbálva kiküszöbölni az oxigénhiányt.

4. Túlzott verejtékezés

Ha szinte mindig izzadsz, még akkor is, ha semmilyen fizikai munkát nem végeztél, és még ráadásul nyom a mellkasod is, fulladozol, akkor az bizony szívproblémát jelenthet. Érdemes azonnal orvoshoz fordulnod.

5. Mellkasi fájdalom

Dr. Ji-Zian Xu szerint a mellkasban kialakuló fájdalom a szívroham egyik legtipikusabb tünete, és arra utal, hogy a szívizommal valami nincs rendben. Ezért hagyd abba a túlzott kávéfogyasztást, dohányzást és keress fel egy szívorvost.

6. Ájulás-érzet

A londoni Imperial Collage által végzett kutatás során kiderítették, hogy az ájulások akár egy hónappal is előrejelezhetik a szívroham bekövetkeztét.

7. Szívritmuszavar

A szívritmuszavar akár 1-2 percig is eltarthat a nap folyamán, és akár többször is előfordulhat. Ez a kellemetlen tünet zsibbadást is eredményezhet, a problémát komolyan kell venni, mert ha nem kezelik időben, akár szívrohamot is okozhat.

MEGOSZTÁSHa nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!