Csúnya toka néz vissza rád a tükörből? Ezt kell tenned, hogy végleg elbúcsúzhass tőle!

0
15310

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Függetlenül attól, hogy milyen mértékben látható, a toka férfiaknál és nőknél egyaránt megtalálható. Egyesek megtanulnak vele együtt élni, elfogadják, míg másokat az őrületbe kerget, hogy a tükörből egy dupla-állú fazon tekint vissza rájuk. Vannak, akik gusztustalannak tartják, és mindent elkövetnének, hogy megszabaduljanak tőle!

Csúnya toka néz vissza rád a tükörből? Ezt kell tenned, hogy végleg elbúcsúzhass tőle!

Az áll alatti zsírpárna nem feltétlenül utal túlsúlyra, jobban mondva, a tokát nem feltétlenül a meghízás váltja ki. Dr. Catherine De Goursac szerint, ezt a bőr elasztikusságának az elvesztése is eredményezheti. Szerencsére emiatt nem kell egyből a plasztikai sebészhez rohanni, vannak ennél sokkal enyhébb megoldások a toka eltüntetésére.

Az első és talán a legegyszerűbb dolog az arctorna. Ha napi rendszerességgel alkalmazod, a gyakorlatok által csökken a zsírréteg és feszessé válik a bőr. A lényeg, hogy minden reggel és este legalább tízszer ismételt meg a következőket:

1 – tartsd egyenesen a fejed, majd nyújtsd ki a nyelved amennyire csak tudod, mintha el szeretnéd érni vele az álladat, aztán ismételd meg tízszer;

2 – mondd ki az X és az O betűket úgy, hogy minél szélesebbre feszíted ki, illetve csücsöríted össze az ajkaidat;

3 – enyhén ütögesd a kézfejeddel az állad alatti részt legalább 5 percig, ettől fellazul és eltűnik a zsírréteg.

Második megoldás a toka eltüntetésére a masszázs vagy a házi készítmények alkalmazása.

1 – Használj kakaóvajat: masszírozd bele alaposan a bőrbe, óvatos mozdulatokkal. Hagyd hatni egy éjszakán át, de egyébként félóra után már lemosható. Fontos, hogy ezt is naponta ismételd. Kiváló hidratáló, nem beszélve a benne rejlő antioxidánsokról, melyek felveszik a harcot a környezetünkben lévő, bőrre káros hatással lévő szennyeződésekkel.

2 – Tojásfehérjéből készíts maszkot. Ebben rendkívül sok a kollagén és a fehérje, ami visszaadja a bőr természetes rugalmasságát. Csökkenti a ráncokat, és meggátolja a bőr leflöttyenését. Vidd fel az enyhén felvert tojásfehérjét az érintett bőrfelületre, hagyd teljesen megszáradni, majd öblítsd le. Ismételd meg naponta vagy hetente legalább négyszer, és érezni fogod a változást.

3 – Az E-vitamin tartalmú olaj is kiválóan javítja a bőr rugalmasságát. Elegendő néhány csepp, amit alaposan belemasszírozol a bőrbe, és máris nyert ügyed van.

4 – Zöld tea. B5 vitaminban és koffeinben gazdag, ami meggátolja, hogy a zsír megtapadjon a szervezetben. Javítja az anyagcserét, segít a fogyásban. Áztass bele vízbe 1 percig egy teászacskót, majd helyezd az állad alá, miközben 10–15 percig ledőlsz. Meglepődsz, mennyire hatásos.

Végül, de nem utolsó sorban érdemes…

… életmódot változtatni. Így nemcsak a toka tűnik el, hanem a testben lévő zsírnak is annyi. A párnácskáknak ugyanis a legnagyobb ellensége a mozgás, melyet manapság egyre gyakrabban hanyagolunk. Biciklizz, ússz, gyalogolj, táncolj. Mindegy mit választasz, csak mozogj! Jön a nyár, tölts minél több időt a szabadban, és hetente legalább négyszer, félórán át mozogj.

… az étrendet átgondolni. Kívülről fújod, hogy a zsíros, cukros, sós ételeket kerülni kell? Oké, akkor add csak hozzá szépen a tiltólistádhoz a telített zsírokat, finomított összetevőket, E-kkel telepakolt, félkész élelmeket. Fogyassz sovány húst (pulykát, csirkét), halat, avokádót, diófélét, a friss zöldségeket és gyümölcsöket pedig a piacról, saját termelőtől vásárold. Ja és a vízről se feledkezz meg, legalább 8 pohárral igyál meg naponta!

MEGOSZTÁS


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!