Ez történik azokkal a gyerekekkel, akiknek szülei nem voltak hűségesek egymással…

0
4569

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Ha egy családban valamelyik szülő hűtlenséget követ el, akkor az mindenki életére hatással lesz, ami alól a gyerekek sem képeznek kivételt. Bármennyire is kicsi legyen a gyerek, akiről a felnőttek azt hiszik, hogy úgy sem érti a nagyok dolgát, megérzi a feszültséget, amit ha a szülők nem beszélnek meg vele, ha nem mondják el őszintén, hogy mi történt anya és apa között, akkor bizony az évek alatt súlyos lelki sérülés is kialakulhat.

Ez történik azokkal a gyerekekkel, akiknek szülei nem voltak hűségesek egymással...

Következzen most pár lehetséges negatív következmény!

1. Pánikroham és paranoia

Egy ilyen családi viszály gyakran vált ki sokkot a gyerekben, aki nem fog bízni a saját képességeiben, és minden körülötte lévő ember gyanakvást kelt benne, amely sokszor párosul félelemmel, pánikrohammal.

2. Elveszti a hitét a szerelemben

Ha a megcsalás megtörtént, de a család mégis együtt marad, az még nem azt jelenti, hogy a gyerek jól fogja érezni magát. Sőt, felnőtt korában megeshet, hogy nem fog bízni a szerelemben, nem mer elköteleződni, nem meri vállalni az igazi érzéseit.

3. Elveszti a hitét

Egy ilyen megrázó eset a gyerek önbizalmának csorbulását is eredményezheti, így képtelen lesz barátságokra szert tenni, vagy beilleszkedni a közösségbe. A szülők mindig az elsődleges minták a gyerekek számára.

4. A családtól való eltávolodás

Ilyen esetben a gyerek már nem fogja biztonságban érezni magát odahaza, hiszen egyik napról a másikra felborulhat minden, kiszolgáltatottnak érezheti magát, és rájön arra, hogy még a szüleiben sem bízhat igazán.

5. Választania kell a szülei közül

Ha válásra kerül a sor, a kiskorú gyerekeket gyakran bírósági végzéssel helyezik el valamelyik szülőnél, és az sem ritka, hogy maga a gyereknek kell választani. Ezt bárhonnan is nézzük, drámai döntés, ami akár súlyos lelki traumát eredményezhet.

MEGOSZTÁS


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!