Készíts rizses arc- és hajápoló lemosót, amellyel csodaszép leszel!

1
1779

A keleti kultúrákban évszázadok óta használják szépségápolási célokra azt a vizet, amelyben a rizs megfőtt.

Készíts rizses arc- és hajápoló lemosót, amellyel csodaszép leszel!

Ez a nyomelemekben, vitaminokban gazdag hidratáló lé csodát tesz az arcbőrrel és a hajjal is, és további remek hír, hogy odahaza, te magad is elkészítheted, mégpedig könnyedén.

A vitaminok és ásványi anyagok mellett a rizslében megtalálható a linolinsav, amely felfrissíti az a bőrt és fényesebbé, feszesebbé teszi.

A rizs lemosó elkészítéséhez szükséges anyagok:

  • egy befőttes üveg
  • víz
  • rizs

Töltsd meg vízzel az üveget, mehet bele a két marék rizs. Addig hagyd benne a szemeket ázni, míg a víz megfehéredik. Használat előtt a rizst mosd meg, főleg, ha ránézésre nem találod tisztának. A lemosót tárold a hűtőben, ezt legtöbb 5 napig teheted meg.

Használat előtt szűrd le a levet, az arcodat vízzel öblítsd le, és utána egy vattakorong segítségével, amelyre töltöttél egy kevés rizses lét, kend be az arcbőrödet, és hagyd 5 percig úgy, majd mosd le vízzel.

A megmosott hajadat is kend be egy kevés rizses lével, majd utána langyos vízzel öblítsd le, és máris sokkal szebb, fényesebb lesz a hajkoronád.

MEGOSZTÁS

1 hozzászólás

  1. Igen ez nagyon jól hangzik. csak sajnos a rizs termesztés során arzénes vízzel találkozik a növény ezért magas az arzén tartalma a rizsnek.
    Vagyis mérgező a recept. Bár a korabeli Angliában is sok nő csúnyult meg és halt bele az arzénes krémekbe. Szokták mondani nincs új a nap alatt.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Írd be a neved