Védd a kutyád mancsát télen ezzel a házi készítésű krémmel!

0
4259

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Míg mi kényelmes, bundás csizmába bújunk a téli kutyasétáltatáshoz, kedvenc négylábú barátunk “mezítláb” kénytelen a hideg, jeges úton sétálni. Gondoljunk csak bele, nem csak a jég, de a járdákra kiszórt csúszásgátlók is károsíthatják a talpát.

Az erős hideg következtében fagyási sérüléseket szenvedhet a talp, sőt, a különböző fagyásgátló keverékek ráadásul még fel is marhatják a megsérült bőrrészt. Tegyünk azért, hogy a kutyánk mancsa egészséges maradjon a téli időszakban is.

Bár már kifejlesztettek direkt a kutyák számára is kis téli lábvédő cipőket, ám ezek azon túl, hogy nevetségesen néznek ki, nem a leghasznosabbak. Az alábbi természetes balzsam segítségével viszont könnyen megvédhetjük a házikedvencünk lábát a téli időszakban.

Hozzávalók:

  • 85 gramm méhviasz,
  • 3 evőkanál kókuszolaj,
  • 3 teáskanál körömvirág olaj,
  • 3 evőkanál avokádóolaj.

Elkészítés:

1. Tegyük a hozzávalókat egy serpenyőbe, és alacsony hőfokon addig kevergessük, amíg felolvadnak.

2. Töltsük a még folyékony krémet egy csavaros tetővel ellátott tégelybe, majd várjuk meg míg megszilárdul, és már használhatjuk is.

3. Sétálás előtt kenegessük be vele a kutyánk mancsát.

DIY Paw Wax

Mix four simple ingredients together to create an all natural, protective barrier for your dog's paws this winter! (Also Calendula giveaway at the end!)

Közzétette: Planet Paws – 2016. december 13.

MEGOSZTÁS


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!