Szívbemarkoló videó, pusztulnak a jegesmedvék a globális felmelegedés miatt!

0
3431

Amikor Paul Nicklen fényképész és a Sea Legacy nevű filmkészítő csapat a Baffin-szigetre érkezett, olyan helyzettel találta szemben magát, amit alig lehet elképzelni: éhező jegesmedvék vánszorogtak a kopár mezőkön, a pusztulás szélén állva…

Szívbemarkoló videó, pusztulnak a jegesmedvék a globális felmelegedés miatt!
Fotó: Képernyő mentés/nationalgeographic.com

„Csak álltunk és forgattunk, miközben a könnyek lefelé gurultak az arcunkon.” – mesélte Paul Nicklen a december 5-én közzétett videója kapcsán. A National Geographic oldalán megjelent vizuális anyag valóban érzelmileg sokkoló: a jegesmedve már járni sem bír a gyengeségtől, a hátsó lábait húzza, majd összerogy.

A jégtakaró hiányában nem jut élelemhez, így a szervezete rohamosan épül le. Bár nem adja fel, és elindul a lakott területek irányába, ahol talán valamihez hozzájuthat, a jövője már megpecsételődött…

Amikor kikerült a világhálóra, a videó több netező fejében is megvillantotta a kérdést: vajon a stáb miért nem segített a szerencsétlen állaton? Nicklen erre is választ adott: „Természetesen megfordult a fejemben. De ez nem olyan dolog, amit megold egy nyugtatópisztoly vagy 200 kiló fókahús.”

Ráadásul Kanadában tilos a vadon élő állatok etetése.

„Amikor a tudósok azt mondják, a jegesmedvék a kihalás szélén állnak, azt akarom, hogy az emberek tudják, mit is jelent ez. Ezek az állatok halálra éheznek! És így fest egy éhező jegesmedve.” – nyomatékosít Paul Nicklen, akinek egyetlen célja van: ráébreszteni végre az emberiséget arra, hogy a globális felmelegedés nem holmi szóbeszéd és vaklárma, hanem életeket követelő jelenség, amit meg kell állítani!

Ha egyetértesz vele, kérünk, oszd meg, hogy az üzenete minél több emberhez eljusson.

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Írd be a neved