Egy kevés rizst, és csirkehúst tett egy serpenyőbe, majd egy fél óra...

Egy kevés rizst, és csirkehúst tett egy serpenyőbe, majd egy fél óra múlva a világ legfinomabb ételét tálalta!

Ki szeret ebéd után mosogatni? Ez az egyik legborzasztóbb házimunka, és minél tovább halogatjuk, annál rosszabbul esik! Igyekezzünk úgy főzni, hogy a lehető legkevesebb edényt használjuk fel közben.

Az alábbi fogást azért is imádjuk, mert egyetlen edényben készül el a rizs, és a hús is.

Hozzávalók:
kockákra vágott csirkehús,
apróra vágott vöröshagyma,
apróra vágott fokhagyma,
apróra vágott zöld koriander,
citrom,
½ csésze rizs,
2 csésze csirkehúsleves.

Elkészítés: forraljunk egy kevés olívaolajat egy nagyobb serpenyőben, majd pirítsuk meg enyhén az apróra vágott hagymát. Ezután adjuk hozzá a csirkehúst, és a fokhagymát. Addig pirítsuk a csirkét, míg enyhén aranybarna lesz.

Öntsük hozzá a rizst, kevergessük 2 percig, majd öntsük fel a csirkehúslevessel. Forraljuk fel, majd csökkentsük a lángot, fedjük le a serpenyőt, és hagyjuk még húsz percig párolódni.

A végén csavarjunk hozzá egy kevés citromlevet, és szórjuk meg az apróra vágott friss korianderrel.




Nincs hozzászólás

Írj választ