KezdőlapReceptekHasábburgonyát egészségesen! 4 okos trükk az elkészítéséhez

Hasábburgonyát egészségesen! 4 okos trükk az elkészítéséhez

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

A hasábburgonya sokaknak, köztük valószínűleg neked is, a legbűnbeejtőbb gasztronómiai termék, felülmúlva még a csokoládét és az édességeket is! Odafigyelve az alakodra és a mérleg ingájára, ennek a finomságnak a te étrendedből is búcsúznia kellett, csak mert tele van kalóriával, és mert kockáztatja az egészséged?

Fotó:  Keith McDuffee/Flickr.com
Fotó: Keith McDuffee/Flickr.com

Van egy jó hírünk: többé nem kell megvonnod magadtól! Ha betartod az alábbi trükköket, lelkiismeretfurdalás és egyéb kockázatok nélkül örülhetsz minden egyes falatnak!

1. Használd a sütőt – azt hitted, csupán akkor igazi a hasábburgonya, ha olajban pirítod? Próbáld ki a sokkal egészségesebb és kalóriaszegényebb verziót, a sütőben. Helyezz sütőpapírt egy tepsibe, majd egyengesd el rajta a meghámozott, felszelt burgonyahasábokat. Öntsd nyakon egy kevés olívaolajjal, fűszerezd sóval vagy kedvenc ízesítőddel, és told be a sütőbe. Mérsékelt lángon süsd aranybarnára!

2. Süsd olyan konyhaeszközökben, melyek nem igényelnek olajat – számos korszerű konyhagép létezik, melynek segítségével egészségesen, olajmentesen főzhetünk/süthetünk. Szerezz be te is egyet közülük, és csupán egy evőkanálnyi olajjal művelj csodát kedvenc ételeddel!

3. Kizárólag forró olajban süsd a burgonyát – ha mégsem tudsz lemondani erről a hagyományos elkészítési módról, akkor ajánlott egy apró szabályt betartanod, hogy a hasábburgonyáid zsír- és kalóriaszegényebbre sikerüljenek, mint általában. Mielőtt beledobnád őket a serpenyőbe, bizonyosodj meg róla, hogy az olaj forró. Így tudod megelőzni, hogy a zsiradék felszívódjon a krumpliszeletekbe.

Azonban vigyázz! Az olaj hőmérséklete sosem szabad meghaladja a 180–220 Celsius fokot! 220 fok felett ugyanis kémiai változások mennek végbe az olaj szerkezetében, mely mérgező a szervezetnek, és árt az egészségnek!



Ezt is olvasd el: Szereted a hasábburgonyát? Ezt kell tudni róla!

4. Szedd papírszalvétára a megsült burgonyát – egy másik trükk, hogy minél kevesebb olajat fogyassz el a hasábburgonyával együtt, ha leitatod azt a feleslegtől, rögtön miután kiszedted a serpenyőből. Ezzel a módszerrel jóval több kalóriától szabadítod meg a tested, mint gondolnád!

RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet