Keksz szalami, aminek te sem fogsz tudni ellenállni. A legkülönlegesebb ünnepi desszert!

Keksz szalami, aminek te sem fogsz tudni ellenállni. A legkülönlegesebb ünnepi desszert!

A kekszszalámi nem éppen egy hagyományos karácsonyi édesség, de biztosan nem fogsz vele mellé, ha elkészíted, hiszen nagyon sokan imádják. Most egy kicsit rendhagyóbb változatát készítjük el!

Hozzávalók: kb. 800- 900 gramm keksz, kandírozott gyümölcs, különböző magvak, 1 liter víz, 100-120 gramm cukor, 100 gramm kakaó, 100 gramm vaj, vanília-, mandula-, és rumeszenc, 200 gramm tehéntúró, 2 evőkanál tejföl, 50 gramm olvasztott vaj, 2 evőkanál cukor, 1 citrom lereszelt héja, és leve.

Elkészítés: zúzzuk össze a kekszet nagyobb darabokba, vágjuk fel a kandírozott gyümölcsöt, és a magvakat, és locsoljuk meg a rummal. A kandírozott gyümölcsök és magvak keveréke nem lehet egy kilónál több összesen. Tegyük oda a vizet főni, majd kavarjuk el benne a kakaót, a cukrot, és a vajat. Hagyjuk kb. 5 percig forrni. A keletkezett szirupba tegyük bele az összes száraz hozzávalót, beleértve a gyümölcsöket, és a magvakat is, és keverjük jól el.

Egy kerek tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, majd egyenletesen oszlassuk el benne a masszát. Hagyjuk 25 órán keresztül állni. Turmixoljuk össze a tehéntúrót, a cukrot, a tejfölt, és a végén adjuk hozzá a felolvasztott vajat is.

Végül adjuk hozzá a citrom héját is, és kenjük a masszát a kekszszalámi-torta tetejére. A végén díszíthetjük gyümölcsdarabkákkal, pisztáciával.

Ha te is megkóstolnád ezt a finomságot oszd meg barátaiddal a Facebookon!




Nincs hozzászólás

Írj választ