Nem csak szép, de finom is: Mária királyné süteménye

2
14051

A következő süteményt bármilyen családi összejövetelre elkészíthetjük, de egy napsütötte vasárnapi desszertnek is fenséges lesz. Garantáltan az egész család imádni fogja!

maria-kiralyno-receptje

Hozzávalók:
A laphoz: 9 tojásfehérje, 5 evőkanál cukor, 5 evőkanál liszt, 200 gramm ledarált és pergelt dió
A krémhez: 9 tojássárgája, 250 gramm cukor, 5 evőkanál liszt, 300 ml tej, 1 csomag vaj, 5 tasak vaníliás cukor

Elkészítés: A tojásfehérjéket egy csipet sóval és a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a pergelt diót, és kisebb adagokban a lisztet is. A masszát osszuk két részre. Tegyük egy sütőpapírral bélelt serpenyőbe, majd süssük alacsony lángon míg aranybarna lesz. Közben készítsük el a krémet.

A tojássárgákat keverjük el a cukorral, majd adjuk hozzá a lisztet és a fellangyosított tejet. Tegyük a tűzre, és alacsony lángon addig kavargassuk, míg besűrűsödik. A vajat mixerrel keverjük el a vaníliás cukorral, és ezt is adjuk hozzá a krémhez. Amikor kihűltek a lapok, jó vastagon kenjük meg az egyiket, majd helyezzük rá a másikat. A tetejére is kenjünk egy nagyon vékony réteg krémet, majd szórjuk meg kókusszal vagy csokoládé reszelékkel.

Fotó: gustos.ro

MEGOSZTÁS

2 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Mekkora hőfokon és mennyi ideig kell sütni?Légkeveréses sütőben?Alsó felső sütésnél és kb. mekkora tepsiben?

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Írd be a neved