Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!

A gyászoló édesanya így nyilatkozott az esküvője napjáról: „Ez az a nap, amikor eltemettük a kisbabánkat, vagy az, amikor összeházasodtunk? Nem akarom megünnepelni a házasságunkat.”

Kate és Tim számára minden tökéletesen alakult, amikor egy év tervezés után végre készen álltak rá, hogy kimondják a boldogító igent. Alig várták, hogy az esküvőjük napján végre elmondhassák a családjuknak és a barátaiknak, hogy Kate babát vár. De a nagy nap váratlanul drámai fordulatot vett, és most az ifjú pár örökre úgy fog emlékezni az esküvője napjára, március 14-ére, mint arra a napra, amikor eltemették a kisbabájukat, miután Kate mindössze percekkel azelőtt vetélt el, hogy oltár elé álltak volna.

„Nemrég tudtam meg, hogy négy hetes terhes vagyok.” – mondta a 29 éves Kate, aki kimondhatatlanul boldog volt, hogy hat hónap próbálkozás után végre sikerült teherbe esnie.

Amikor közölte az örömhírt Timmel, a férfi örömében elsírta magát. A párnak már van egy közös fia, az 1 éves Liam, Kate-nek az előző kapcsolatából is született egy fia, a 9 éves Noah, és most nagyon örültek, hogy végre egy kistestvérrel bővülhet a család.

Kate és Tim az esküvőjük napján akarták közölni a nagy hírt a szeretteikkel.

Az esküvő előtti éjszakán azonban Kate legnagyobb félelme, hogy elveszítheti a kisbabát, kezdett valóra válni. „Erősen véreztem, és a hátam is egyre jobban fájt. Akkor már tudtam, hogy el fogok vetélni, a babának nem volt esélye a túlélésre.” – emlékszik vissza Kate.

Annak ellenére, hogy úgy gondolták, elveszíthetik a babát, Tim és Kate úgy döntöttek, a tervek szerint megtartják az esküvőt, ami így életük legboldogabb és legfájdalmasabb napja lett egyszerre.

A nagy napon, közvetlenül azelőtt, hogy oltár elé álltak volna, Kate még egyszer utoljára elment a mosdóba, és akkor borzalmas látványban volt része.

„Az a tenyérnyi méretű kis hüvely ott volt az alsóneműmben. A baba volt. Annyira véreztem aznap, hogy nem is vettem észre, mikor történt. Sokkot kaptam. Miközben az oltárhoz sétáltam, azon gondolkodtam, mit veszítettünk el, és mindazon, amit átéltünk.” – mesélte Kate.

Tim az oltár előtt várt rá, és minden pontosan úgy zajlott, ahogy eltervezték.

Kate csak a szertartás után mondta el Timnek, mi történt. „Elmondtam neki, hogy elvetéltem, és ő sírni kezdett. Ettől én is sírva fakadtam.”

Miután megünnepelték az esküvőjük napját, aznap este visszatértek a kápolnába, hogy elbúcsúzzanak az elvesztett kisbabától. „A babát egy különleges helyre temettük a kápolna kertjében. Ezzel mutattuk ki az egymás és a családunk iránt érzett szeretetünket. Ez a hely szent a számomra.” – osztotta meg Kate.

A hatalmas fájdalom után, amit a kisbaba elvesztése miatt érez, Kate úgy érzi, soha többé nem tudja megünnepelni az esküvője napját.

„Szeretném valahogy megváltoztatni a dolgokat. Hogy ünnepeljük meg ezt a napot? Ez az a nap, amikor eltemettük a kisbabánkat, vagy az, amikor összeházasodtunk? Nem akarom megünnepelni a házasságunkat – ami tele volt nevetéssel és jókedvvel – és a másik gondolatot háttérbe szorítani, és fordítva. Egyszerűen csak bűnösnek érzem magamat azért, hogy ezen a napon ünnepeljük az évfordulónkat.” – mondta Kate.

Kate azt is elmondta, hogy megpróbálnak a jövőre összpontosítani, és újból próbálkozni fognak, annak ellenére, hogy aggódnak amiatt, hogy esetleg újból elvetélhet.

„Bármit is hozzon az élet, együtt át fogjuk vészelni.” – tette hozzá Kate, aki úgy érzi, mindenre készen áll.

Forrás: kidspot.com.au, Nyitó fotó: csak illusztráció