Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Jelenleg a valaha is létező legegészségtelenebb világban élünk. Rajtunk múlik, hogy mit iszunk vagy mit eszünk meg, mivel mossuk a ruháinkat, és az is, hogy milyen levegőt lélegzünk be. A körülöttünk levő világ tele van mérgező anyagokkal, így hát nem is csoda, ha megtámadnak a betegségek. Vigyázzunk, hogy milyen élelmiszereket választunk táplálékul.

kolbasz

1. GMO – Vagyis a géntechnológiával módosított élelmiszerek.
Ha olyan ételt fogyasztunk, mely GMO-s alapanyagból készült, egyenesen úton haladunk a rák felé – állítják a szakemberek. A GMO-k nagyon sok élelmiszerben megtalálhatóak, különösen az ipari módszerrel előállított termékekben, mint például a kukorica, repce vagy a szója. Elkerülhetjük őket, ha odafigyelünk és olyan élelmiszereket választunk inkább, melyek biotechnológiával készültek.

2. Feldolgozott húsok
A legtöbb feldolgozott hús, mint például a kolbász, felvágottak, virsli, kémiai tartósítószert tartalmaznak. Úgy tűnik, hogy sokkal jobb ízt kapunk, ha ilyeneket használnak előállításukhoz, azonban hihetetlenül károsak. A nitrit és a nátrium-nitrát is vastagbélrákot okozhat. Próbáljuk csökkenteni a húsfogyasztást, vagy válasszunk olyan terméket, melyekben nincsenek ezek a tartósítószerek.

3. Mikrós pattogatott kukorica
Bizonyára nagyon kényelmes bedobni egy popcornt a mikróba, azonban olyan vegyi anyagokat tartalmaz a tasak, melyek meddőséget, máj-, here- és hasnyálmirigy rákot okoznak. Ezenkívül egy diacetil nevű anyagot is tartalmaz, mely többek közt a tüdőrák okozója is lehet.

4. Szénsavas italok
Ha csak egy pár káros anyagot említünk, ide sorolhatjuk a cukrot, a színezékeket, karamelizáló anyagot, metil származékokat. Egyáltalán nem ajánlott bolti üdítőket fogyasztani.

5. Diétás ételek és italok
Úgy tűnik, ezek a termékek sokkal károsabbak, mint a nem diétás ételek, italok. Egy nemrég közzétett tanulmány szerint a bennünk található aszpartám az egyik legveszélyesebb édesítőszer. Okozója lehet a vele született fejlődési rendellenességeknek és többféle ráknak is.

6. Fehér liszt
A feldolgozott lisztek túlzott szénhidrát tartalmuk miatt igencsak károsak. Rendszeres fogyasztásuk esetében 220%-os összefüggést találtak a finomított liszt és az emlőrák kialakulása között. Emeli a vércukorszintet, így jó táptalajt biztosít a rákos sejtek növekedéséhez is.

7. Fehér cukor
Ugyanez a helyzet a finomított cukrokkal is. Hirtelen növelik a vércukorszintet, és korlátozás nélkül táplálják a rákos sejteket. Sütemények, torták, kekszek, üdítők, gyümölcslevek, szószok mind-mind tele vannak feldolgozott, finomított cukorral. Ugye nem olyan nehéz megmagyarázni, hogy miért növekszik napról-napra a rákos megbetegedések száma?

8. Bolti gyümölcsök
Sokszor azt gondoljuk, hogy tettünk egy jót egészségünkért, hiszen vettünk egy kiló almát. A bolti zöldségeken, gyümölcsökön sokszor érződik is a növényvédő szerek íze. Próbáljunk meg hagyományos mezőgazdaságból származó termékeket vásárolni. Azonban létezik egy apró trükk, hogyan szabaduljunk meg a mérgező anyagoktól: áztassuk a zöldséget, gyümölcsöt egy rész ecet vagy szódabikarbóna, és tíz rész víz oldatába húsz percig.

9. Tenyésztett lazac
Szakemberek szerint a tenyésztett lazacból nem csak a D-vitamin hiányzik, hanem tele van egy csomó rákkeltő anyaggal, például antibiotikumokkal is.

10. Hidrogénezett olajok
Ezek az olajok módosítják a sejtek szerkezetét és rugalmasságát, így legyengül a szervezet, és számos betegség, mint például a rák is hamar megtámadja. Fogyasszunk inkább nem hidrogénezett, hidegen préselt növényi olajokat.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!