KezdőlapÉletmódEgészség2 ok, amiért soha nem szabad ismét felforralni a vizet. Légy óvatos!

2 ok, amiért soha nem szabad ismét felforralni a vizet. Légy óvatos!

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

A legtöbb ember bevett szokása, hogy a vízforraló edényben levő vizet felmelegíti, majd tölt egy csészével a teához, és következő alkalommal melegíti újra az egész vizet. Ugye ismerős a helyzet? A szakemberek szerint ne tegyünk többé ilyet, hiszen ez egy igen egészségtelen szokás.

viz-forralas

Nagyon meglepődnénk, ha megtudnánk, hogy mennyi baktériumot, és toxikus anyagot tartalmaz a vezetékes víz. Egy, az USA-ban közzétett kutatás eredményei szerint a csapvíz 316 féle vegyszert tartalmaz.

Többek közt:

  • arzén
  • a klór melléktermékei
  • trágya
  • nehézfémek
  • ipari oldószerek
  • különböző vízlágyítók
  • radioaktív izotópok

Sajnos ezek a vegyi anyagok a forralás során nem semlegesítődnek. Sőt, ha még egyszer felforraljuk, még jobban megnő a koncentrációjuk. Amint a víz párologni kezd, a toxinok ott maradnak, és ezt a következő adag vízzel még nagyobb mennyiségben juttatjuk a szervezetünkbe.

Minél többször forraljuk fel a vizet, annál rosszabb lesz a helyzet. Az arzén például hányást, hasmenést, hányingert, hasfájást okozhat. A tanulmány szerint a magas koncentrációjú klór 93%-al nagyobb eséllyel okoz rákos megbetegedéseket.



Jobb, ha a mikróban sem melegítjük újra a vizet, mivel nagyon rövid idő alatt hevülnek fel a vízmolekulák, gőz keletkezik, és mozgás hatására könnyen felrobbanhat.

RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet