Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

A nők, és a cipők elválaszthatatlanok egymástól. Nincs az a nő, akinek ne lenne száz pár cipője, vagy legalábbis ne vágyakozna rá. A férfiak pedig soha nem értik, hogy miért kell a táska és a cipő színe találjon.

4 ok, hogy miért ne hordj hosszú ideig balerinacipőt!

Az utóbbi időben nagy teret hódítottak az ún, balerinacipők. Számtalan színből, és anyagból készítik őket, a sportostól, az elegánsig bármilyen formában megtalálhatóak. Mivel viszonylag elérhető árban vannak, hajlamosak vagyunk egyszerre többet is vásárolni belőlük.

A balerinacipő elterjedéséért valószínűleg Audrey Hepburn a felelős, ugyanis a Funny Face filmben ő viselt először ilyent 1957-ben. Bár sok nő nagyon kényelmesnek tartja a népszerű balettcipőket, a szakemberek szerint mégsem ajánlatos hosszú időn keresztül, egész nap azt hordani. Nem támasztja megfelelően a sarkat, és a bokát sem tartja.

A hagyományos kínai orvoslás szerint a lábunk egészségéről gondoskodnunk kell, hiszen nagyon fontos meridiánok találhatók itt is, melyek az energiák szabad áramlásáról gondoskodnak.

Nézzük, miért egészségtelenek a balerinacipők:

1. Lapos talp, és sarok

– nem tartja a lábat, járáskor a talpunk szinte közvetlenül ütközik az aszfalthoz, ezért akár zúzódások is kialakulhatnak.

2. Térd, csípő, és hátproblémák

– a cipő belső fele is nagyon gyenge, a talprésznek nincs egy tartása, ezért nem funkcionál lengéscsillapítóként. Ennek következtében hosszútávon térd-, csípő-, és derékfájást is okozhat.

3. Bütykök kialakulása

– a balerinacipők orra gyakran elkeskenyedik, természetellenes pozícióba kényszeríti a lábujjakat. Egy idő után, főleg a nagylábujj esetében fájdalom, gyulladás, sőt, akár bőrkeményedés, bütyök is kialakulhat.

4. Nyáktömlőgyulladás

– a folyamatos terhelés következtében nyáktömlő- vagy íngyulladás is kialakulhat.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!