KezdőlapÉletmódEgészség"Szívsebész vagyok, ez az a 4 szokás, amit feltétlenül elkerülök az egészségem...

„Szívsebész vagyok, ez az a 4 szokás, amit feltétlenül elkerülök az egészségem érdekében”

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

Dr. Jeremy London, egy amerikai szívsebész elárulta, mi az a 4 rossz szokás, amit feltétlenül kerülni kell az egészségünk megőrzése érdekében.

Elmondása szerint szívsebészként megtanulta, hogy ne dohányozzon, ne használjon alkoholos szájvizet, ne fogyasszon feldolgozott ételeket és ne igyon alkoholt. „A te tested, a te szabályaid, a te döntésed” – mondta London egy TikTok videóban.

Dohányzás

A dohányzás közvetlenül károsítja az erek falát, növeli az érelmeszesedés és az elzáródás esélyét, valamint rákot okoz. London szerint valószínűleg ez az egyik legrosszabb dolog, amit a szervezetünkkel tehetünk. Ez alól a szakértő szerint az elektromos cigaretta sem képez kivételt.

A dohányzás világszerte a tüdőrák vezető oka, és a felmérések szerint az amerikai rákos megbetegedések 20%-áért és a rákos halálesetek közel 30%-áért felelős.

Alkoholos szájvíz használata

A bélmikrobiom, vagy más néven bélflóra a bélrendszerünkben lévő hasznos baktériumok összessége, amihez a szájban lévő baktériumok is hozzátartoznak, így ha megöljük ezeket, azzal felboríthatjuk a kényes egyensúlyt.

A bélflóra egyensúlyának felborulása emésztési problémákhoz, pajzsmirigyzavarokhoz, bőrbetegségekhez vezethet, és növelheti a krónikus betegségek kockázatát.



A szájban lévő baktériumok ugyanakkor segítenek nitrogén-oxidot termelni, ami segít szabályozni a vérnyomást.

Egy Belgiumban készült tanulmány ráadásul azt is megállapította, hogy két olyan baktériumfaj, amelyet összefüggésbe hoztak a fogínybetegségekkel, a nyelőcső- és a vastagbélrákkal, napi szintű alkoholalapú szájvíz 3 hónapi használata után jelentősen nagyobb mennyiségben volt jelen a szájban. A vérnyomást befolyásoló jótékony baktériumok egy csoportja ezzel szemben lecsökkent.

Feldolgozott élelmiszerek fogyasztása

Az egészségügyi szakértők már régóta figyelmeztetnek az ultra-feldolgozott élelmiszerek fogyasztására, mivel tele vannak kalóriával, cukorral, zsírral és sóval. Túlzott fogyasztásuk növelheti a cukorbetegség, a rák és akár a korai halál kockázatát is.

London egy videóban azt is elárulta, melyek azok az élelmiszerek, amelyeket a családjával rendszeresen fogyasztanak: ezek közé tartozik többek között a szabad tartású marha- és csirkehús, a tojás, különböző gyümölcsök és zöldségek, a diófélék, illetve az avokádó- és olívaolaj.

Alkoholfogyasztás

A kutatások szerint még a mérsékelt alkoholfogyasztás is problémás lehet. Dr. Jeremy London elmagyarázta, hogy az alkohol a szervezetünkben acetaldehidre és acetátra bomlik le.

Az acetaldehid közvetlenül mérgező a szervezet minden egyes sejtjére, ugyanakkor ez az anyag okozza a másnaposságot, az acetát pedig London szerint egyszerűen üres kalória.

A legújabb kutatások szerint semmilyen mennyiségű alkohol nem egészséges, bár egyes tanulmányok kiemelték a vörösbor antioxidáns és gyulladáscsökkentő előnyeit, kis mennyiségű fogyasztás esetén.

RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet