KezdőlapÉletmód5 egyértelmű jel, ami azt mutatja, hogy még nem vagy elégedett önmagaddal

5 egyértelmű jel, ami azt mutatja, hogy még nem vagy elégedett önmagaddal

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Lehet, hogy folyamatosan dolgozol azon, hogy fejleszteni tudd önmagadat, de a háttérben még mindig súlyos önbizalomhiány lapul, ami visszatart, és ami miatt nem tartod magadat elég jónak, bármennyire is igyekszel, hogy kihozd magadból a legjobbat.

Az alábbi öt jel pontosan erre utal.

1. Folyton másokhoz hasonlítod magadat

Lehet, hogy elméletben tisztában vagy azzal, hogy ez nem egészséges, és egyáltalán nem produktív, de továbbra is folyamatosan másokhoz hasonlítod magadat. A kollégáid sikeréhez méred a magad sikereit, vagy folyton azért kritizálod magadat, mert nem teljesítesz olyan jól az edzőteremben, mint a barátod, stb. Mindezek az „ártatlan” összehasonlítások valójában azt mutatják, hogy nem vagy elégedett magaddal, és nem tartod magadat elég jónak – írja a Bestjive.com.

2. Nagy figyelmet fordítasz minden kritikára, de a dicséretekről nem veszel tudomást

Ha valaki azt mondja neked, hogy egy feladatot jobban is megoldhattál volna, akár egész héten ezen a megjegyzésen rágódsz, és hibáztatod magadat, amiért nem tettél meg minden tőled telhetőt. De ha valaki megdicsér azért, mert jó ötlettel által elő egy másik projekthez, épp csak megköszönöd, de nem érzed úgy, mintha megérdemelted volna a dicséretet, hiszen úgy gondolod, ez csak egy apróság volt, ami bárki másnak eszébe juthatott volna. Ez egyértelmű jele annak, hogy nem a legjobb az önértékelésed.

3. A tökéletesség híve vagy

Nem vagy hajlandó elfogadni, hogy a tökéletesség nem létezik, és nemcsak hiszel benne, de minden áron el is akarod érni azt. Így azonban bármilyen messzire is jutsz, soha nem leszel elégedett magaddal, és mivel a tökéletességet valóban lehetetlen elérni, vég nélkül ostorozod magadat.

4. Mindig találsz valamit, amin dolgozhatsz

Terápiára jársz, önsegítő könyveket olvasol, életvezetési tanácsadód van, és általában nagyon zsúfolt a napirended. A folyamatos személyes fejlődés azonban ebben az esetben csak illúzió, nem tudod elengedni magadat, és egyszerűen csak élvezni az életet, mindig dolgozni akarsz még valamin, helyrehozni valamit magadon.

5. Erőnek erejével próbálod a legtöbbet kihozni magadból

Óriási különbség van aközött, hogy gyengéden, elfogadóan és türelmesen fejlesztjük magunkat, vagy erőszakosan törekszünk a fejlődésre. Ha túlságosan szigorú vagy önmagaddal, akkor valószínűleg nem vagy elégedett önmagaddal.

Ha valóban fejlődni szeretnél, nem árt, ha néha tartasz egy kis szünetet. Rendben van, ha elfogadod és szereted önmagadat pontosan olyannak, amilyen vagy, a tökéletlenségeiddel együtt, és élvezd a jelen pillanatot. Még rengeteg lehetőséged lesz arra, hogy fejleszd magadat a jövőben.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet