Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Még ha egyedül is vagy, semmi okod nincs arra, hogy Karácsonykor visszahúzódj, és ne örülj semminek, amikor élvezhetnéd a meghitt hangulatot, egy szépen csillogó karácsonyfa mellett. Nézzük, hogyan is kerülheted el a depressziót!

1. Ne várd, hogy az égből pottyanjon a herceged! Nézd pozitívan a dolgokat!

Te vagy a saját családod. Ne várd, hogy valami történjen és majd ezután boldog leszel. Mialatt arra vársz, hogy valaki vagy valami megjelenjen, elvesztegetsz sok értékes percet az életedből. Bármilyen problémával is küzdj, nézd a dolog pozitív oldalát.

2. Tégy egy szép gesztust valakiért!

Nem szükséges nagy pénzösszegeket adományoznod valakinek, elég ha a kevés kis pénzedből segítesz egy szeretett személyen. Ezáltal átérezheted, milyen jó érzés valakin segíteni.

3. Hozz létre karácsonyi szokásokat, anélkül, hogy rutinossá válnál!

Néhány esetben a rutin is jól fog, de ha úgy érzed valami újat szeretnél kipróbálni az ünnepek alatt, miért ne tennéd meg. És meg se gondold, hogy a karácsonyi estet pizsamában töltsd, mert ez csak kiélezi a depresszió érzését. Hívd át néhány barátod Vagy látogass meg egy kedves barátot az ünnepek alatt.

4. Fogadd el az életedet olyannak amilyen!

Ez azt jelenti, hogy fogadd el azt is, hogy néha bánatos vagy szomorú vagy. Viszont ez nem jelenti azt, hogy túlzásba viszed ezeket, és nem akarsz változtatni rajtuk. Az élet nem csak rózsaszín álom, de meg kell találnod benne a szép pillanatokat, és harcolnod kell ezekért.

5. Egy kedves személy elvesztésének hiányát jobban érezzük az ünnepek alkalmával!

Tudatosítanod kell, hogy te élsz és az elvesztett szeretett személy, bizonyára azt szeretné, ha élveznéd az ünnepeket. Tudatosan törekedned kell arra, hogy a téli ünnepeket tovább vidd, és szép élményeket varázsolj belőlük.

Nagy Melinda

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!