KezdőlapÉletmódEgészség6 érv, hogy miért együnk gyakrabban gombát

6 érv, hogy miért együnk gyakrabban gombát

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A gombát szuperélelmiszernek tartják, így nem csak diétás étkezésünk kötelező tartozéka kell legyen, hanem ajánlott beilleszteni étrendünkbe legalább heti rendszerességgel. Használjuk minél gyakrabban önálló ételként, pizzára, rántottához, levesekbe, salátákba vagy köretként. Nézzük, miért szuperélelmiszer a gomba.

gomba

1. A gombák és az emberi szervezet bizonyos esetekben ugyanazokra a fertőzésekre, kórokozókra reagálnak. A gombák fejlődésük során egyfajta speciális vegyületeket állítottak elő a kórokozók elpusztítására. Amikor gombát fogyasztunk, a mi szervezetünkbe is bejutnak ezek az ún. ellenálló vegyületek, így könnyebben leküzdjük a betegségeket.

2. Mint minden jelentős szuperélelmiszer, úgy a gombák is tartalmaznak a szervezetünk számára fontos makró-és mikróelemeket.

3. A gomba hosszú kifejlődési szakaszon megy át, és ez idő alatt a föld alól összegyűjt egy csomó értékes tápanyagot, melyhez mi is, nagyrészt a kalapját fogyasztva hozzájutunk.

4. A gomba egy olyan különleges enzimet termel, mely szükséges a mi emésztésünkhöz is. Így, ha gombát fogyasztunk, anélkül, hogy emésztést segítő gyógyszert vennénk be, megoldódik a probléma.

5. A gombát legjobb, ha hőkezelve fogyasztjuk, hiszen így értékesül legjobban a benne található tápanyag. Ha természetes multivitaminra van szükségünk fogyasszunk minél több gombát. Tetőtől-talpig tele van vitaminnal és ásványi anyaggal.

6. A gomba jó hatással van az immunrendszerre, tüdőre, nyirokrendszerre, fokozza a libidót, javítja a memóriát és a szív működését is.

Fontos azonban megemlíteni, hogy csakis szakértőtől vásároljunk gombát amennyiben a piacról szerezzük azt be, ellenkező esetben könnyen tragédia lehet a vége.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet