KezdőlapÉletmódEgészség7 élelmiszer, ami lassítja a bőr öregedését

7 élelmiszer, ami lassítja a bőr öregedését

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Nincs olyan ember, aki ne vágyna sima és makulátlan bőrre. Bár nem létezik semmilyen mágikus eljárás, a cél elérése érdekében változtassunk étrendünkön és próbáljuk meg egészségesebben élni, ezzel lassíthatunk a folyamaton.

Fotó: TimAlexVog/Flickr.com
Fotó: TimAlexVog/Flickr.com

Létezik 7 olyan élelmiszer, mely tápanyag összetételének köszönhetően segíthet megőrizni a bőr fiatalságát, rugalmasságát.

1. Zab – összetett szénhidrátokat tartalmaz, és alacsony a glikémiás indexe, ezért ajánlott fogyasztani – tanácsolja Debra Jalima bőrgyógyász. Az alacsony glikémiás index azt jelenti, hogy nyugodtan fogyaszthatunk zabpelyhet, mert az nem növeli a vércukorszintet, mint például a fehérlisztből készült péktermékek, a rizs vagy a tésztafélék.

2. Narancs – nagy a víztartalma, ezért minél többet fogyasztunk belőle, annál jobban tudjuk hidratálni a bőrt – mondja Elisha Zeid táplálkozásszakértő. A narancs sok C-vitamint is tartalmaz, mely segíti a kollagén termelődést. Ez hozzájárul a bőr rugalmasságának megőrzéséhez. Általánosságban ajánlott sok zöldséget és gyümölcsöt fogyasztani a bőr rugalmasságának fenntartásáért.

3. Avokádó – mivel egészséges, telítetlen zsírokat és olajokat tartalmaz, ajánlott fogyasztani, hiszen fenntartja a bőr hidratáltságát. Ezek a zsírok segítik a bőr számára szükséges tápanyagok termelődését.

4. Sovány marhahús„A sovány marhahús egy nagyszerű módja annak, hogy jó minőségű fehérjét juttassunk be szervezetünkbe”-mondja Elisha Zeid. Javaslata szerint ajánlott heti 2-3 alkalommal fogyasztani. A fehérjék segítik a kollagén termelődést.

5. Kelbimbó – kiváló A- és C-vitaminforrás. A C-vitamin segíti a kollagén termelődést, az A-vitamin pedig megvédi a bőrt a káros napsugárzásoktól.

6. Lazac – az egyik legjobb omega-3 zsírsavforrás. Legújabb kutatások szerint kimutatták, hogy az omega-3 megakadályozza a bőrrákot okozó káros sejtek növekedését.

7. Szőlő – antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatása miatt igencsak jót tesz a bőrnek. Készíthetünk a szőlőből pakolást is, hogy kisimult és problémamentes arcbőrünk legyen.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet