Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A nők sajnálatos módon előbb vagy utóbb szembesülnek a celulitisz, azaz a narancsbőr káros hatásaival. De valójában hogy is alakul ki ez az esztétikailag szépnek nem mondható bőrállapot?

 

1. Fázis

A test kötőszövetei puha, egyenletes felszínűvé válnak. Ebben az állapotban a bőr se nyomásra, se más hatásra sem érzékeny. Ilyenkor a legnehezebb megkülönböztetni a narancsbőrt a vizes súlytöbblettől. Főleg a belső combokon és térd környékén jelenik ki először.

 

2. Fázis

Ebben az időszakban a bőrfelület egyre érzékenyebb lesz a fizikai hatásokra, nyomásra, amely ráncok kialakulásához vezet. Ekkor a narancsbőr megjelenését jelzi a bőr szürkéssé, durvává és hideggé válása.

 

3. Fázis

A következő tünetek a narancsbőr biztos kialakulását jelzik:

A bőr nyomására, kis párnácskák tűnnek fel alatta. Nyomkodás és csipkedés hatására, a kötőszövetek a bőr, és a mögöttes szövetek között begyulladnak, míg végül hozzájuk tapadnak. Ahol ezek a rostok leszorítják a bőrt, ott kis gócpontok alakulnak ki. Ezek szorító hatása nagyon fájdalmas lehet és könnyen zúzódásokat is okozhat. Mindez a kötőszövet gyulladásához vezethet, amelyet a méreganyagokkal telített nyirokcsomó vált ki.

 

4. Fázis – A végső állapot

Ilyenkor kicsi labdákat lehet érezni a bőr alatt, melyek kialakult gócok. Visszafordítása rendkívül nehéz.

 

A narancsbőr leggyakoribb kialakulási helyei:

A combok belső felszíne

A térdek

A bokák

A csípő

A tarkó

A felkar hátsó része

A lapockák

A gerincoszlop

A homlok

Az arc alsó része
Bévé

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!