Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Valószínű, mindenki tudja, hogy a friss vízbe facsart citrom leve beindítja az emésztést, segít a fogyásban, és méregteleníti a szervezetet. Azonban a citrom héjának jótékony hatásáról már sokkal kevesebbet tudunk. Nézzük, mire jó a sütemények ízesítésén túl.

citromhej

1. Csökkenti a rossz koleszterinszintet

Nem minden koleszterin káros, valójában van olyan is, mely segít megőrizni a szívünk egészségét. Ha magas a rossz koleszterin szintünk, a citrom segíti ennek csökkentését. Ez a tulajdonsága magas flavonoid tartalmának köszönhető.

2. Növeli a csontok egészségét

Mivel nagy mennyiségű kalciumot és C-vitamint tartalmaz, segíti a csontok regenerálódását, és azok egészségének megőrzését.

3. Segít megszabadulni a méreganyagoktól

A szervezetben felhalmozódott méreganyagok egy idő után nagyon legyengítik az immunrendszert. Ez a veszély például a sok alkoholt fogyasztó személyeket is fenyegeti. A citromhéj bioflavonoid tartalmának köszönhetően kiürülnek a szervezetből a toxinok.

4. Csökkenti a stresszt

A citromhéj vitamin és ásványi anyag tartalmának köszönhetően képes csökkenteni a stressz hatásait.

5. Rák ellen

A citrom héja két olyan vegyületet tartalmaz, melyek, kutatások által bizonyítottan segítenek a rákos betegségek leküzdésében.

6. Fenntartja és javítja a száj higiéniáját

A citromsav és D-vitamin tartalmának köszönhetően fehérebbek lesznek a fogaink, és megelőzhetjük vagy legyőzhetjük a kellemetlen szájszagot.

7. Segíti a fogyást

Pektin tartalmának köszönhetően segíti a fogyási folyamat beindítását.

8. Megőrzi a szív egészségét

Mivel magas a kálium tartalma, szabályozza a vérnyomást, és segít megelőzni a különböző szívbetegségek és a cukorbetegség kialakulását.

9. Az egészséges bőrért

Alkalmazzuk az arcbőrre, így megakadályozhatjuk az aknék kialakulását, és egészséges, élettel teli lesz a bőrünk is.

10. Tisztítja a májat

A citromhéj segítségével megszabadulhatunk a májban lerakódó zsíroktól.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!