Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Amikor valaki meghallja a depresszió szót, a szörnyű, kínzó, megsemmisítő pszichés betegségre gondol, pedig a depresszióval küzdőknek rejtett szuperképességeik is vannak.

Ezért, ha legközelebb egy magába roskadó, szinte sosem beszélő, és ritkán mosolygó emberrel találkozunk, ne csak a negatívumokra gondoljunk, hanem képzeljük el, hogy ezek az emberek szuperképességekkel is rendelkeznek.

Következzen ezekből most 6 darab.

1. Bonyolult helyzetek megoldása

Egy depressziós ember nem csak pusztán szomorú, reményvesztett, hanem olykor remekül kiismeri magát nehéz, bonyolult helyzetekben, mert nem ijed meg egy drámai szituációban, pontosan azért, mert már megtapasztalt számos tragikus eseményt az életében.

2. Visszavonulás

Míg a legtöbb ember azt hiszi, hogy a depressziós ember fejében csak sötét, rossz, nyomasztó gondolatok vannak, ez közben nem mindig így van, sőt a legtöbbször úgymond stand-by üzemmódba kapcsol az agyuk, azaz energiát spórolnak, ami egyfajta túlélési technika.

3. Tudnak pihenni

A depressziós emberek hajlamosak többet aludni, így az átlagosnál kipihentebbek, több energia halmozódik fel a szervezetükben és az elméjükben is. Számukra az alvás nem időpocsékolás.

4. Kreatívak

Sok tanulmány született arról, hogy a depresszióval küzdő emberek rendkívül kreatívak, hiszen többen csodás történeteket tudnak leírni, lefesteni, vagy akár elmesélni. A legnagyobb művészek mind megküzdöttek a maguk depressziójával.

5. Megkülönböztetés

A legtöbb ember, aki megtapasztalta a depresszió árnyoldalait, egyben megtanulta azt is, hogy hogyan kerülje el azok társaságát, akik megpróbálják őt becsapni. Ezért tesz és tud különbséget tenni jó és gonosz ember között. Ők felismerik a negatív szándékot, mert már megtapasztalták.

6. Átfogóban látják a dolgokat, a világban zajló eseményeket

Ezt te magad is megtapasztalhatod, ha eltöltesz egy kis időt egy depressziós ember társaságában, próbáld ki, beszélgess vele, és olyan szempontokat ismerhetsz meg, amire korábban soha nem gondoltál volna.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!