KezdőlapÉletmódA gyerektelen, szingli nők sokkal boldogabbak és tovább is élnek a családos...

A gyerektelen, szingli nők sokkal boldogabbak és tovább is élnek a családos társaiknál!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Visszatekintve az emberiség történelmére, a nőknek mindig is azokkal az elvárásokkal kellett szembesülniük, hogy márpedig nekik kötelességük megállapodni és gyerekeket szülni a világa. Mára már szerencsére több választási lehetőségük van, így mindenki a saját érzése szerint dönthet arról, hogy vállal gyereket vagy sem.

Ezzel egyidejűleg pedig szemmel látható, hogy egyre több nő él a választási jogával és dönt úgy, hogy nem akar családot alapítani.

A Guradian 2019-es felmérése alapján pedig azok a nők, akik az előbbi mellett teszik le voksukat sokkal boldogabb és egészségesebb élet elé néznek, mint a gyermekes szülők.

Paul Dolan, a London School of Economics viselkedéstudománnyal foglalkozó professzora, a „Happily Ever After” c. könyvéhez gyűjtött adatokat, amikor is összehasonlította, a különböző társadalmi státusszal rendelkező nők boldogságszintjét: összevetette a hajadon, a házas, az elvált és a megözvegyült nők boldogságának szintjét.

A professzor pedig arra jött rá, hogy azok a nők, akiknek sosem volt gyereke, sokkal boldogabbak azoknál, akiknek van vagy volt.

Paul azonban itt nem állt meg, ugyanis a férfiak szempontjából is újra megközelítette a témát és arra lelt, hogy a férfiaknál pont fordítva van. Azok a férfiak, akik házasok és gyerekük van sokkal kiegyensúlyozottabbak és anyagilag is jobban állnak a facér társaiknál.

Fontos kiemelni, hogy a professzor ezen vizsgálat során csak a heteroszexuális kapcsolatokat vizsgálta.

Az eredmények alapján azonban az az elkeserítő végkövetkeztetés, hogy egy nő előbb utóbb úgyis „találkozik egy fickóval, aki majd boldogtalanabbá teszi és ennek következtében az egészsége is romlik és az élete is rövidebb lesz.”

Nade sebaj, ezek csupán a statisztika alapján nyert következtetések, így ha most azon töröd a fejed, hogy beleugorj-e egy kapcsolatba vagy sem, akkor ne habozz, tedd meg, és később ha nem úgy alakul, egy kerti sütögetés során elviccelheted a barátaiddal, hogy a jó öreg angol professzor előre megmondta.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet