Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Belefáradtál, hogy a reklámokban hirdetett hajápoló készítmények nem váltják ki azt a hatást, amit ígérnek? Soron következő cikkünkben hasznos tanácsokkal kívánunk szolgálni, amelyeket alkalmazva nem kell méregdrága készítményeket vásárolnod az egészséges és fényes hajkoronáért!

1. Feltétlenül használjunk balzsamot
Legtöbben hajlamosak vagyunk rá, hogy csupán samponnal mossuk hajunkat anélkül, hogy utána egy tápláló hajmaszkot pakolnánk rá, vagy simán bebalzsamoznánk. A sampon ugyan elvégzi a munkáját, de ez csupán a tisztítás. Az életerős, egészséges és fényes hajért többet kell tennünk. Éppen ezért kell balzsamot is használnunk, nem pedig bedőlnünk a TV-s reklámoknak, hogy a samponuk csodákra képes.

2. Figyeljünk a kefére is
A kereskedelemben ugyan minden hajtípusra találunk hajkefét, de leggyakrabban csupán a dizájn alapján választunk, esetleg találomra. A legjobb talán a ritkás fogazatú kefe, ez ugyanis egyik hajtípust sem roncsolja, de a kereskedelemben találhatunk különböző anyagokból készült sörtéjű keféket, esetleg a klasszikus, fa markolatú kefét, és több mást is. A lényeg, hogy funkcionálisan válogassunk és ne divat alapján. A hajunk a tét.

3. Szárítsd a hajad természetesen
A mindennapi rohanásban megszoktuk, hogy minden műveletünket felgyorsítjuk. A kaját mikrózzuk, ebédelni fastfoodba járunk és hajunkat zuhanyzás meg fürdés után hajszárítóval szárítjuk. Hosszútávon azonban a hajszárító egyenesen az ellenségünk, ugyanis rendkívüli mértékben rongálja a haj minőségét, és a fejbőrt is kiszárítja. A hajmosást akkor szúrjuk be, amikor tisztán tudjuk, hogy bőséges idő áll rendelkezésünkre a természetes száradáshoz.

4. Figyeljünk oda az étkezésre is
Igen, az elfogyasztott táplálék is szorosan közrejátszik a haj egészségét illetően. Több fehérjét, zöldséget, és friss gyümölcsöt kell fogyasztani. Ezek gazdagok E vitaminban, vasban, Omega3-ban és zsírsavakban valamint biztosítják a haj csillogását.

5. Sok vizet kell fogyasztani
A víz sok tekintetben elősegíti a szervezet egészséges működését. A víz hiánya a hajszálakon is kiüthet száradtság formájában, ami vékony és töredezett, egészségtelen hajszálak formájában jelentkezik. Próbáljunk naponta több vizet fogyasztani, mint amennyit a megszomjazás folytán fogyasztunk.

6. Kávé és kóla
Sokunk számára a kóla és a kávé a reggeli álmosság ellen a legjobb szövetségesünk. De minél több koffeint fogyasztunk, annál törékenyebbé válik a hajunk és annál kevésbé fénylik. Próbálja meg lecserélni a megszokott párost egy pohár friss gyümölcs- vagy zöldséglére.

7. Öblítsük a hajat hideg vízzel
Valószínűleg nem fog magával ragadni ez a megoldás, de a hideg víz puhábbá teszi a hajt, erre gondolj. Azzal viszont ügyeljünk, hogy ne öntsünk túl sok hideg vizet a fejünkre, mert attól könnyen kihűlhetünk, ugyanis az ember feje a legérzékenyebb a hőingadozásokra. Egyszerűen arról van szó, hogy próbáljuk meg nem forró vízzel befejezni a hajmosást, mert azzal pont az ellenkezőjét érjük el, mint szeretnénk.

8. Fesd a hajad hennával
Ha gyakran és régóta fested a hajad, ráadásul különböző árnyalatokkal, akkor itt az ideje, hogy hennára válts. A haj hosszú idő után rendkívül megsínyli a sok festét, mert, mint tudjuk, a festés nagyban károsítja a hajunkat. A henna viszont egy természetes festékanyag, amely nem mérgező, fényessé vasárolja a hajat, ráadásul ellenállóbbá is!

Bévé

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!