Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A szinte 8 évig tartó kutatás elárulta, milyen kapcsolat van valójában a cukor és a rák között.

A kutatok kimutatták, hogy ez az élelmiszer okozza, segíti és súlyosbítja a rákot

Természetesen ez a “barátság” mindig is nyilvánvaló volt, most azonban sokkal részletesebben is fény derülhetett ennek okára.

Mindannyian tudjuk, hogy testünk minden apró sejtjének szüksége van energiára, amit az általunk megevett ételekből szerez. Azonban a rákos sejteknek cukorra van szüksége ahhoz, hogy életben maradjanak. Nekik sokkal több szükségük van a glükózra, mint testünk többi sejtjének.

A probléma ott kezdődik, hogy nem lehetséges csupán ezektől a sejtektől megvonni a glükózt, ez a kutatás mégis nagy előrelépés az őt követő kutatások számára.

“A kutatásaink kimutatták, hogy a folyamatos cukorfogyasztás táplálja a rákos sejteket és segít a növekedésükben.” – mondta Johan Thevelien, a Leuven Egyetem kutatója.

A szakértők, akik a Nature Communication-ban tették közzé kutatásuk eredményeit, úgy gondolják, az orvostudománynak még fejlődnie kell, azonban nagy esély van rá, hogy a felfedezéseik utat mutassanak a rák legyőzéséhez, vagy legalábbis megelőzéséhez.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!