A főétkezések között, ha egy kis nassolnivalóra vágyunk, válasszunk valami egészségeset. Mellőzzük, a chipszet, popcornt, csokit, édes kekszeket. Mutatunk egy nagyon finom és egészséges nasit.
Egy kis ropogós zabkeksz vagy pirítós társaságában a világ legegészségesebb gyulladásgátló és immunerősítő ételét fogyaszthatjuk.
Hozzávalók: 2 gerezd fokhagyma, 1 mogyoróhagyma, ½ csésze olívaolaj, 1 ½ csésze tahini (szezámpaszta), 1 evőkanál apóra vágott rozmaring, 2 evőkanál apróra vágott kakukkfű, ½ csésze friss petrezselyem, 2 teáskanál tengeri só, 2 evőkanál almaecet.
Elkészítés:
1. Hámozzuk meg a fokhagymát és a mogyoróhagymát, majd szeleteljük vékonyra.
2. Tegyük oda egy serpenyőben, majd olívaolajon süssük 5-6 percig. Vegyük le a tűzről, keverjük el a rozmaringgal és a kakukkfűvel, majd tegyük félre hűlni.
3. Egy közepes tálban keverjük el a tahinit a többi hozzávalóval, majd a fokhagymával, és az olajos keverékkel. Tálaljuk zöldségekkel és zabkeksszel.
4. 2 evőkanál keverék: 250 kalóriát, 7,7 gramm rostot, 6,4 gramm fehérjét, és 55 mg nátriumot tartalmaz.