KezdőlapÉletmódEgészségAlmaecetes sült fokhagymával elkerülhetjük a gyulladásokat és az immunrendszerünket is erősíthetjük!

Almaecetes sült fokhagymával elkerülhetjük a gyulladásokat és az immunrendszerünket is erősíthetjük!

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

A főétkezések között, ha egy kis nassolnivalóra vágyunk, válasszunk valami egészségeset. Mellőzzük, a chipszet, popcornt, csokit, édes kekszeket. Mutatunk egy nagyon finom és egészséges nasit.

cikk2015-11-15

Egy kis ropogós zabkeksz vagy pirítós társaságában a világ legegészségesebb gyulladásgátló és immunerősítő ételét fogyaszthatjuk.

Hozzávalók: 2 gerezd fokhagyma, 1 mogyoróhagyma, ½ csésze olívaolaj, 1 ½ csésze tahini (szezámpaszta), 1 evőkanál apóra vágott rozmaring, 2 evőkanál apróra vágott kakukkfű, ½ csésze friss petrezselyem, 2 teáskanál tengeri só, 2 evőkanál almaecet.

Elkészítés:

1. Hámozzuk meg a fokhagymát és a mogyoróhagymát, majd szeleteljük vékonyra.



2. Tegyük oda egy serpenyőben, majd olívaolajon süssük 5-6 percig. Vegyük le a tűzről, keverjük el a rozmaringgal és a kakukkfűvel, majd tegyük félre hűlni.

3. Egy közepes tálban keverjük el a tahinit a többi hozzávalóval, majd a fokhagymával, és az olajos keverékkel. Tálaljuk zöldségekkel és zabkeksszel.

4. 2 evőkanál keverék: 250 kalóriát, 7,7 gramm rostot, 6,4 gramm fehérjét, és 55 mg nátriumot tartalmaz.

RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet