Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A hasnyálmirigy az egyik legfontosabb, emésztésért felelős szervünk. Ha a hasnyálmirigy nem egészséges, számos betegség – mint például a cukorbetegség – okozója is lehet. Léteznek azonban olyan természetes gyógymódok, melyek segítségével gondoskodhatunk hasnyálmirigyünk egészségéről.

hasnyalmirigy

1. Kapormag – egy teáskanál kapormag-port forrázunk le egy pohár vízzel, fedjük le, majd hagyjuk állni egy órán keresztül. Ezután szűrjük le, és a keletkezett levet kortyolgassuk el a nap folyamán.

2. Zab – a zabpelyhet már az ókorban alkalmazták a hasnyálmirigy egészségének megőrzésére. Hetente egyszer fogyasszunk a következő infúziót. Keverjük el 500 gramm zabpelyhet 1 liter forrásban levő vízzel, hozzáadott olaj és só nélkül. Hagyjuk állni egy órán keresztül, majd szűrjük le, és naponta háromszor igyunk meg belőle egy-egy fél pohárral.

3. Citrom, petrezselyem és fokhagyma – daráljunk össze 300 gramm petrezselymet, 1 kg citromot, és 300 gramm fokhagymát. Tegyük a keveréket a hűtőbe, egy üvegedénybe, és naponta háromszor, étkezés előtt 15 perccel együnk meg egy-egy teáskanállal belőle.

Annak érdekében, hogy növeljük a hatékonyságát, a kezelés ideje alatt fogyasszuk a következő főzetet is. Egy üvegedénybe egyenlő arányban forrázunk le eper és vörösáfolya levelet, és kukorica bajusszt. Hagyjuk állni néhány órán keresztül, majd minden 1 teáskanál keverékhez igyunk meg ⅓ csésze főzetet. A kúra 3 hónapig tartson.

4. Hajdina, joghurt – 0,5 liter joghurtot keverjünk el 1 csésze hajdinával, majd hagyjuk 12 órán keresztül állni. Fogyasszuk reggeli vagy vacsora helyett. Legalább 2-3 napon keresztül ajánlott egy-egy étkezést helyettesíteni ezzel a keverékkel. Tíz napig tartsuk a kúrát, és ez idő alatt könnyű, zöldségekből, gyümölcsökből álló ebédet fogyasszunk.

Hasnyálmirigy probléma esetén érdemes az alábbi légzőgyakorlatot is rendszeresen végezni.

  • lélegezzünk be olyat mélyet, amilyet csak tudunk, majd tartsuk bent minél több ideig
  • amikor bent van a levegő, feszítsük meg három másodpercig a hasi izmunkat, majd pihentessük

Naponta tízszer ismételjük meg ezt a gyakorlatot, a hasnyálmirigy erősítése érdekében.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!