Tudtad, hogy a betegségek kialakulásában az is nagy szerepet játszik, hogy milyen a szervezet pH-értéke? Most mutatunk egy egyszerű módszert, amivel normalizálhatod azt, és így sokkal egészségesebb lehetsz.
Étrendünknek és életformáknak köszönhetően a szervezet gyakorta elsavasodik, így felborul az egyensúly és számos betegség alakul ki. A savasodás következtében a szervezetben elszaporodnak a mikroorganizmusok, ezek méreganyagokat bocsájtanak ki, és innen már egyenes út vezet a betegségek kialakulásához. Ha például nagyon alacsony a pH-érték, akkor az ízületi gyulladást, rákot, szívbetegséget vagy csontritkulást is okozhat. Az optimális és kigyensúlyozott pH-érték könnyen megvalósítható, csupán az étrendünkön kell változtatnunk.
Iktassuk be étkezésünkbe a savas gyümölcsök fogyasztását, hiszen ezeknek lúgosító hatásuk van. Érdemes utánaolvasni, hogy milyen élelmiszerek savasítanak, és melyek lugosítanak. Íz alapján nem tudjuk eldönteni, hiszen az egész puszta kémia. Nem minden savanyú ízű élelmiszer savasit.
A citromnak kiváló lugosító hatása van. Az ananász is szintén ebbe a kategóriába tartozik. Ha lugosítani szeretnénk a szervezetünket, fogyasszunk rendszeresen citrom és ananász levéből készült keveréket. Ha túl erősnek találjuk ezt az ízvilágot, tölthetünk hozzá még egy kevés vizet is. Fontos, hogy tudjuk, hogy semmiképp se fogyasszunk szénsavas vizet, hiszen annak savasító hatása van.
A citromos ananászos keveréket minden nap ihatjuk, hiszen nagyon egészséges, hűsít és finom is.