Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A depresszió egyre több ember életét keseríti meg, korosztálytól függetlenül gyerekeket és felnőtteket is érint a hétköznapokat megkeserítő kór. Jó tudni, hogy nem kell együtt élnünk a betegséggel, létezik egy csodálatos természetes megoldás, mely segítségével megszabadulhatunk a tünetektől.

depresszio

A depresszió tünetei közé sorolható a fásultságig fajuló szomorúság, lehangoltság, érdektelenség, lelassultság. A csíráztatott búza tökéletes megoldást nyújthat a tünetek enyhítésére, idővel teljes mértékben megszabadulhatunk a kínzó betegségtől.

Szerezzünk be teljesen vegyszermentes, frissen aratott búzát, szitáljuk át, hogy teljesen megszabaduljunk a szennyeződésektől. Csütörtök reggel 6 órakor tegyünk egy 5 literes zománcozott edénybe 1 kg búzát. Annyiszor mossuk át hideg vízzel, míg a leöntött víz teljesen tiszta lesz. Öntsük fel a fazekat tiszta vízzel. Hagyjuk állni, majd 14 és 22 óra múlva újra öblítsük le. Töltsük fel tiszta vízzel az edényt, és hagyjuk állni péntek este 6-ig, majd tegyük egy tésztaszűrőbe a búzát, és hagyjuk lecsepegni.

Engedjünk rá vizet, és mossuk le, de közben ne keverjük össze a búzaszemeket, hagyjuk átcsorogni a vizet. Ezt a műveletet 8 óránként ismételjük meg, egészen addig, amíg kibújnak a búzacsírák. A 2-5 mm csírák szombaton este már fogyaszthatóak. Tegyük a búzát egy befőttes üvegbe, zárjuk le, és tároljuk a hűtőszekrényben. 1 kg búzából 1,5 kg búzacsíra lesz. Ez egy hétre elegendő mennyiség.

Hogyan fogyasszuk?

  • keverhetjük salátákhoz, turmixokhoz, joghurthoz
  • a felnőtt adag 3-6 evőkanál naponta
  • 7-14 éves gyerekek 1-2 evőkanállal egyenek naponta
  • 2-6 évesek pedig 1-3 teáskanállal
  • mindenképp üres gyomorra ajánlott fogyasztani

Ezenkívül ajánlott száműzni étrendünkből a cukros, szénsavas élelmiszereket, az alkoholt, süteményeket, fehér kenyeret. Fogyasszunk sok nyers zöldséget és gyümölcsöt.

A kezelés időtartama 2-3 hónap, maximum 6-12 hónap lehet.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!