Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

48 éves kora ellenére, Demi Moore jobban néz ki mint más nők 25 évesen. Hogyan sikerül ez neki? Az ő titka nagyon egyszerű: kiegyensúlyozott étrend, sok munka a tornateremben és egy kis segítség a plasztikai sebészektől.

Az évek során Demi sokféle diétát kipróbált már, mint a The Zone vagy a Raw diéta. Néhány hónapja azonban a színésznő a “Clean Program” diétát használja, ez egy olyan diéta, amely kizár mindenféle gyorséttermi ételt étrendjéből. Nemcsak Demi használja ezt a diétát, hanem olyan színésznők is, mint Gwyneth Paltrow, J.Lo vagy éppen Geri Halliwell.

Miben áll a diéta sikere?

Teljesen ki kell zárni a gyorsételeket és olyan élelmiszereket kell fogyasztani, amelyek fontos tápanyagokat biztosítanak a szervezet számára. Mindez növeli a jóllakottság érzését és így kevesebbet vagyunk éhesek. Ezzel a diétával könnyen meg lehet szabadulni a plusz kilóktól.

Nézzük csak a diéta 10 szabályát:

1. Hagyj fel a feldolgozott élelmiszerekkel

A félkész ételek, gyorsételek, szénsavas italok és az olyan élelmiszerek, amelyeknek magas cukortartalmuk van (sütemények) mesterséges adalékanyagokat tartalmaznak és szegények vitaminokban, ásványi anyagokban, rostokban. Ezekre a szervezetnek szüksége van ahhoz, hogy hatékonyan működhessen.

2. Fogyassz kevesebb koffeint

A koffein meggátolja, hogy a szervezet feldolgozza a vitaminokat és az ásványi anyagokat. Ha naponta 4 – 5 kávét szoktál fogyasztani, próbáld lecsökkenteni ezt 1 –2-re.

3. Igyál vizet minden étkezés előtt

A kutatások szerint, ha étkezés előtt megiszol 2 pohár vizet sokkal kevesebbet eszel és könnyebben tudsz megszabadulni a súlyfeleslegektől.


4. Főzz egyedül

Ezáltal te magad tudod kiválasztani, hogy milyen alapanyagokat használsz és elkerülök a sok műételt.

5. Fogyassz minél több gyümölcsöt, zöldséget, diót és magvakat

Kevés kalóriát, de mégis megfelelő tápértéket tartalmaznak ahhoz, hogy szép és egészséges légy.

6. Csökkentsd az alkohol fogyasztást

Az alkoholtartalmú italok igazi kalóriabombák és ha gyakran fogyasztod hamarosan pár centiméterrel vastagabb lesz a derekad.

7. Ügyelj az adagok mennyiségére

Csökkentsd az adagokat a szénhidrát és a hús esetébe, egyél inkább zöldségekkel.

8. Kevesebb sót

Egy egészséges felnőtt napi sóadagja nem több mint 6 g. Ha lecsökkented a bevitt sóadagot megszabadulsz a felfújódástól.

9. Hagyd ki a transzzsírokat

Még kis mennyiségben is növeli a szív- és érrendszeri betegségeket.

10. Kerüld a dietetikus élelmiszereket

Alacsony adalékanyagot tartalmaznak és mégis magas a tápértékük.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!