Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Az életkor előrehaladtával egyre fáradtabbak, kiégettebbek, nyúzottabbak a nők. Túlterhelő a munka, felemészt a stressz, kevés idő jut a családra, kikapcsolódásra, de legfőképp önmagukra. Egy felmérés szerint ezek a legégetőbb problémák a nők életében.

Fotó: Flickr.com
Fotó: Flickr.com

Rávilágítottak arra is, hogy a nők életében nem érkezik meg idejében a boldogság, ugyanis legtöbbjük negyvenéves korára nevezi magát elégedettnek, kiegyensúlyozottnak. És, hogy ezt az állapotot elérje, rengeteget kell dolgoznia, leginkább lelki szinten.

Egy kétezer személy segítségével végzett felmérés alapján kiderül azt is, hogy a fiatalság egyenlő a boldog élettel. Ott ugyanis arra világítottak rá, hogy a nők 25 éves koruk körül érik el a legnagyobb elégedettségi szintet. Minden okuk megvan rá, hiszen ekkor élik a legpezsgőbb társadalmi életet, és ilyenkor még a ráncok miatt sem aggódnak.

Ezzel szemben a szebbik nem képviselői azt állítják, hogy 34 éves koruk körül voltak a legjobban kitéve stresszes hatásoknak. Szerintük a nők akkor a legtúlterheltebbek, kevés a szabadidejük, és ekkor érintik őket leginkább az anyagi problémák. A nők nagy százaléka (88%) úgy gondolja, hogy a férfiaknak fele annyi oka sincs az aggodalomra.

Mi okozza a feszültséget?

A 35-44 év közötti nők életében a feszültség legfőbb forrása a pénz és barátok hiánya, az aggodalom a családi jólétért, egészségért. A másik stresszforrás a családi béke és jólét fenntartása. Ezekhez járul még a külalakkal való elégedetlenség, mert a kor előrehaladtával bizony gyakran jelentkeznek a ráncok és plusz kilók.

Sokszor problémát jelent a hosszú munkaidő is, hiszen emiatt gyakran elhanyagolódnak a barátok és a szocializációs programok is.

„A nők sokkal stresszesebbek, mint ezelőtt egy évtizeddel, a legszebb éveiket pedig behálózza a feszültség és aggodalom. Fontos lenne, hogy kellő figyelmet fordítsanak önmagukra, hiszen a sok stresszt nagy kárt tehet az egészségükben. Figyeljünk arra, hogy fenntartsuk a jó közérzetet, életkortól függetlenül.” – tanácsolja Amanda Hamilton táplálkozási és életmód szakértő.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!