KezdőlapÉletmódEgészség5 étel, ami segít megtisztítani a májat a méreganyagoktól

5 étel, ami segít megtisztítani a májat a méreganyagoktól

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A test egészsége szorosan összefügg a máj egészségi állapotával és annak képességével, hogy eltávolítsa a méreganyagokat a szervezetből. Az ételek, amelyeket megeszünk, gyakran tele vannak veszélyes anyagokkal, éppen ezért fontos, hogy segítsük a szervezetünket, hogy minél egészségesebben tartsa immunrendszerünket.

lime

Szerencsére májunkat az étkezéssel is tisztítani tudjuk, így könnyebben segíthet a méregtelenítésben.

Lentebb 5 olyan ételt találhattok, ami segít a máj működésében.

1. Avocado

Védő és javító szerepe van. Tanulmányok bebizonyították, hogy heti 2-3 avokádó stimulálja a máj öntisztító szerepét és segíti a működését.

2. Fokhagyma

Tévénézés közben rengeteg megfázás elleni készítményt reklámoznak, kérdem én mikor jutunk el odáig, hogy egyszer a fokhagyma is benne legyen a reklámokban? Ez a szuperzöldség segít a fertőzések leküzdésében, erősíti az immunrendszert, de az egyik legerősebb zöldség, amely segíti a máj működését. A kénben gazdag fokhagyma aktiválja azokat a májenzimeket, amelyek a méregtelenítésért felelősek. Az sem elhanyagolható, hogy a fokhagyma allicint és szelént tartalmaz, ami szintén elengedhetetlen a máj egészségének megőrzésében.

3. Kurkuma

A kurkuma rendkívül jelentős szereppel bír a rákkeltő anyagok méregtelenítésében, éppen ezért minden nap ajánlott a fogyasztása. a kurkuma ugyanakkor serkenti a májsejtek regenerálódását.

4. és 5. Citrom és a lime

Ha naponta megiszol egy meleg csésze vizet egy citrom vagy lime levével jelentősen segítesz a májnak. A kombináció serkenti a májenzimek működését, amelyek később a méregtelenítést végzik.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet