A naponta fogyasztott élelmiszerek jelentős hatással lehetnek a közérzetünkre. Eltekintve attól a ténytől, hogy a strandszezon kellős közepén vagyunk, a puffadás minden esetben rendkívül kényelmetlen lehet.
Ennek az egészségügyi problémának a megoldására hoztuk a chia puding egyszerű receptjét. Alacsony kalóriatartalmánál fogva, ez a chia puding egy tökéletes választás a reggelihez.
Ebben a diéta-barát pudingban, a chia mag és a kókusztej kitűnő tulajdonságai jól kiegészítik egymást. Ezt az Omega-3-ban, és élelmi rostokban gazdag, pudingot előre is el lehet készíteni az időspórlás érdekében. Este összekeverjük az összetevőket, betesszük a hűtőszekrénybe, és másnapra az ízek összeérnek, a pudingunk pedig készen áll a fogyasztásra.
Hozzávalók:
- 1/4 csésze chia mag
- 1 csésze light vagy zsíros kókusztej,
- ízlés függvényében 1/2 evőkanál méz.
Elkészítése:
Keverjük össze a chia magot, a kókusztejet és a mézet egy kis tálkában vagy üvegedényben és hagyjuk egy éjszakán át a hűtőszekrényben.
Reggel a kész pudinghoz adhatunk némi gyümölcsöt, vagy akár dióféléket és máris élvezhetjük az egészséges és ízletes reggelinket.
Ha van olyan élelmiszer, amelyet szentnek lehet nevezni, akkor minden bizonnyal a chia magnak kell annak lennie! Ezek a magvak ugyanis vitaminokkal és ásványi anyagokkal vannak teli, melyek segítenek a testsúly szabályozásában, az édesség utáni sóvárgás csökkentésében és a szabad gyökök elleni küzdelemben. Ezek a magok valóban csodát jelentenek az egészség számára, és végtelen előnyökkel járnak!
8 ok arra, hogy kezdjük el minél előbb fogyasztani a chia magokat!
A világ minden táján beszélnek ezekről a magvakról. A chia, amely a maja eredetű „hatalom” szóból ered, egy, a menta nemzetségébe, az árvacsalánfélék családjába tartozó növény. Ásványi anyag-, vitamin- és zsírsav tartalma, segítenek a szervezet számára felvenni a harcot a „betolakodókkal” szembeni küzdelemben, már évszázadok óta.
A chia mag előnyei
- ötször annyi kalciumot tartalmaz, mint a tej;
- háromszor több antioxidáns, mint a fekete áfonya;
- háromszor több vasat, mint a spenót;
- kétszer annyi fehérjét, mint bármely más gabonaféle;
- kétszer annyi káliumot, mint egy banán;
- segít enyhíteni az étel utáni sóvárgást.
Rosttartalmánál fogva teltségérzetet kelt és kiküszöböli a csokoládé iránti vágyat. Amellett, hogy nagyon könnyen emészthető, hosszú időre teltség érzetet biztosít, szabályozva a mértéktelen étvágyat.