Ebben a fura és szeszélyes időjárásban, hogy ne váljunk a hideg és vírusok áldozatává, készítsünk otthon természetes immunerősítőt.
Ezzel a házi recepttel könnyedén megelőzhetjük a bajt, ráadásul nagyon egyszerű összeállítani, semmilyen mellékhatással nem rendelkezik. Azonban azt tudnunk kell, hogy később hat, mint az antibiotikum, néhány hetet használnunk kell, hogy érezzük hatását.
Hozzávalók: 1 gerezd fokhagyma, 2 teáskanál méz, 2 teáskanál gyömbér, ½ teáskanál őrölt chili paprika, ½ teáskanál fahéj, 1 dl friss citromlé.
Elkészítés: A zúzott fokhagymát és a többi hozzávalót keverjük jól el, majd végezetül adjuk hozzá a mézet. 3 órán keresztül hagyjuk, hogy összeálljon szobahőmérsékleten, majd tegyük üvegbe, és tároljuk a hűtőben.
Használata: ha nincsen semmiféle betegségünk, immunerősítés céljából, minden reggel étkezés előtt együnk meg a keverékből egy teáskanállal. Ha legyengült a szervezetünk, akkor naponta háromszor a főétkezések előtt együnk egy-egy teáskanállal belőle.