Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Van aki a hátán, van, aki a hasán, de a legtöbb ember inkább az oldalán szeret aludni. Szakemberek szerint ez az egyik legegészségesebb pozíció, azonban nem mindegy, hogy melyik oldalunkat választjuk.

Íme, 5 ok, hogy miért jobb, ha a bal oldalunkon alszunk!

Az alábbi 5 ok miatt ajánlott inkább a bal oldalon aludni.

Azok, akik az oldalukon alszanak, leginkább a jobb oldalukat részesítik előnyben, pedig a bal felőli alvás sokkal egészségesebb. Ha megnézed az alábbi 5 érvet, te is rögtön a bal oldaladra fogsz váltani.

1. Segít megszabadulni a méreganyagoktól

– ha a bal oldalunkon alszunk, ezzel serkentjük a nyirokkeringést, és sokkal könnyebben megszabadulunk a méreganyagoktól is.

2. Javítja az emésztést

– a baloldali alvás beindítja az emésztést, és ez is hozzájárul a méregtelenítés folyamatához.

3. Így aludjanak a várandós anyák is

– szakemberek szerint a baloldali alvás sokkal egészségesebb a magzat, és a terhes nők számára egyaránt, ugyanis ez a pozíció javítja a vérkeringést. Így a tápanyagok is sokkal könnyebben eljutnak a magzathoz.

4. Megszabadulhatunk a gyomorégéstől!

– ha a bal oldalunkon alszunk, akkor csökkenni fognak a savas reflux tünetei. Ha étkezés után gyomorégéssel küzdünk, feküdjünk pár percig az ágyban a bal oldalunkon, és probléma meg fog szűnni.

Számos pozitív tulajdonsága mellett azonban ennek a pozíciónak is vannak hátrányai. Ha kizárólag csak a bal oldalunkon alszunk, akkor túl nagy nyomás nehezedhet a tüdőnkre, és a gyomrunkra. Ezért néha egy-egy kis időre ajánlott a jobb oldalunkon is feküdni.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!