A tápanyagokban gazdag gyümölcs őshazája Kína, de mostanra már a világ más részein is termesztik. Ha nem sikerül saját kaki fát ültetni, akkor a nagyáruházak polcairól is beszerezhetjük az antioxidánsokban gazdag gyümölcsöt.

Miért annyira egészséges ez a fura nevű gyümölcs?
Sok benne a C-és A-vitamin, a karotin, a mangán, a réz és számos fontos polifenolt tartalmaz.
Kínai kutatások szerint bebizonyosodott, hogy a kaki sokkal gazdagabb antioxidánsban, mint az alma, a szőlő, vagy akár a paradicsom.
6 igen fontos polifenolt tartalmaz, ezért segítségével könnyen felvehetjük a harcot a káros szabadgyökökkel szemben. A benne található galluszsav az egyik legfontosabb antioxidáns.
Egy másik tanulmány szerint kimutatták, hogy a kaki igen gazdag vitaminokban, és ásványi anyagokban. Tartalmaz kalciumot, magnéziumot, vasat, mangánt, rezet és mangánt is. Éppen ezért fogyasztása ajánlott a szív- és érrendeszeri betegséggel küzdőknek.
A kaki héja sokkal több rostot tartalmaz, mint maga a gyümölcs.
A benne található A-, E- és C-vitamin erős antioxidáns hatással rendelkezik, ezért segítségével könnyen leküzdhetőek a szervezet számára káros szabadgyökök.
Réz és mangán tartalmának köszönhetően védi a sejtek egészségét, lassítja az öregedési folyamatokat. Állítólag késlelteti az őszülés folyamatát is.
Zeaxantin és lutein tartalma miatt megakadályozza az időskori látásvesztés kialakulását is, serkenti a szem egészégét.