KezdőlapÉletmódEgészségA kaki gyümölcsben sokkal több az antioxidáns, mint az almában, a szőlőben...

A kaki gyümölcsben sokkal több az antioxidáns, mint az almában, a szőlőben vagy a paradicsomban

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

A tápanyagokban gazdag gyümölcs őshazája Kína, de mostanra már a világ más részein is termesztik. Ha nem sikerül saját kaki fát ültetni, akkor a nagyáruházak polcairól is beszerezhetjük az antioxidánsokban gazdag gyümölcsöt.

Fotó: Flickr.com
Fotó: Flickr.com

Miért annyira egészséges ez a fura nevű gyümölcs?

Sok benne a C-és A-vitamin, a karotin, a mangán, a réz és számos fontos polifenolt tartalmaz.

Kínai kutatások szerint bebizonyosodott, hogy a kaki sokkal gazdagabb antioxidánsban, mint az alma, a szőlő, vagy akár a paradicsom.

6 igen fontos polifenolt tartalmaz, ezért segítségével könnyen felvehetjük a harcot a káros szabadgyökökkel szemben. A benne található galluszsav az egyik legfontosabb antioxidáns.

Egy másik tanulmány szerint kimutatták, hogy a kaki igen gazdag vitaminokban, és ásványi anyagokban. Tartalmaz kalciumot, magnéziumot, vasat, mangánt, rezet és mangánt is. Éppen ezért fogyasztása ajánlott a szív- és érrendeszeri betegséggel küzdőknek.



A kaki héja sokkal több rostot tartalmaz, mint maga a gyümölcs.

A benne található A-, E- és C-vitamin erős antioxidáns hatással rendelkezik, ezért segítségével könnyen leküzdhetőek a szervezet számára káros szabadgyökök.

Réz és mangán tartalmának köszönhetően védi a sejtek egészségét, lassítja az öregedési folyamatokat. Állítólag késlelteti az őszülés folyamatát is.

Zeaxantin és lutein tartalma miatt megakadályozza az időskori látásvesztés kialakulását is, serkenti a szem egészégét.

RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet