KezdőlapÉletmódEgészségOrvos mutatja be, hogy hogyan szabadulj meg a merev, fájós nyaktól!

Orvos mutatja be, hogy hogyan szabadulj meg a merev, fájós nyaktól!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

90 másodperc alatt kigyógyíthatjuk magunkat a nyakfájásból, ami legtöbbször akkor jelentkezik, mikor elaludtuk a nyakunkat, hiszen egy bizonyos pozícióban az érintett izom több percig feszült állapotban kerül, és csak 1-2 nap után nyeri vissza ismét rugalmasságát.

Orvos mutatja be, hogy hogyan szabadulj meg a merev, fájós nyaktól!

A következő videóban Dr. Alan Mandel bemutatja, hogy milyen technikák segítségével szabadulhatunk a szörnyen kényelmetlen izomfájdalmaktól, amely képes jelentősen hátráltatni a mindennapi teendőinkben.

A nyakunkban számtalan izom, ízület, ín húzódik végig, amelyek ha megsérülnek, eléggé sok fájdalommal járnak. Olykor a nem megfelelő párnák, az előnytelen testhelyzet, de a stressz is okozhatja ezeket a nyakas panaszokat.

Dr. Mandel most megmutatja, hogy milyen technikákkal kell helyrehozni a nyakfájást.

Az első technika, hogy a jobb kezünkkel fogjuk meg a nyakunk bal oldalán futó izmot, ízületet, és fordítsuk a fejünket balra, közbe masszírozva a fájós nyaki területet. Természetesen ha jobb oldalunk fáj, akkor a bal kezünkkel kell megfogni a nyaki izmokat.A másik módszer, hogy megfogjuk a fejünket és megpróbáljuk lehúzni, de közbe tartva magunkat, hogy az izmok húzódjanak ki, feszüljenek meg. A következő technika során szorítsuk ökölbe a kezünket, és tegyük oda, ahol az izomfájást érezzük, majd dőljünk rá. A videó segítséget is nyújt ebben:

 

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet