Tudtad? A nyírfacukor a kristálycukor legjobb helyettesítője! Használd bátran!
A nyírfacukrot a német tudós, Hermann Emil Fisher fedezte fel, még a 19. században, így már akkor elnyerte azok tetszését, akik számára fontos kérdés volt az egészségmegőrzés.
A nyírfacukor jó a kávéba, teába és még a sütemények készítésénél is használhatod!
A nyírfacukrot xilitnek is nevezik, amely rendkívül jó alternatívája a kristálycukornak. Voltaképpen egyáltalán közé sincs a cukorhoz, hanem igazából egy kristályos szerkezetű szénhidrát, amely megtalálható több zöldség és gyümölcs rostjában, na és természetesen a nyírfa kérgében is ott van, innen jön az elnevezése is.
Remekül lehet a cukrot helyettesíteni xilittel, ha kávézás, teázás kerül szóba, de a sütemény receptekben lévő cukoradag helyett is használhatsz nyírfacukrot.
Meggátolja a Candida albicans gombafertőzést
Mivel a nyírfacukornak lúgosító hatása van, ezért olyan környezetet teremt, amely nem kedvez az említett gombafaj előretörésének. Emellett segíti és javítja a B-vitamin felszívódását, szebbé teszi a bőrt, a hajat, valamint a körmöket.
Az 1 évnél idősebb kisbabák esetében is érdemes a nyírfacukrot használni, de előbb jó ha kikéred egy gyerekorvos véleményét, mert ha túl sok kerül be a szervezetbe, hasmenés alakulhat ki.