Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Vajon tudjuk-e azt, hogy az agyagpor mennyire egészséges? Hihetetlen sok, a szervezet számára szükséges ásványi anyagot tartalmaz. Nem csak külsőleg, hanem belsőleg is alkalmazhatjuk.

agyag

Külsőleg alkalmazva, keverjük el egy kevés vízzel, úgy hogy ne legyen túl híg, majd kenjük fel az előzőleg jól megtisztított arcbőrünkre. Hetente egyszer használva, csodákra képes: feltölti az arcot a szükséges ásványi anyagokkal, ezért tiszta, pattanás-és gyulladásmentes, kisimult bőrünk lesz. A pakolást dekoltázsra is alkalmazhatjuk, de, ha időnk van rá, akkor akár az egész testet beborító pakolást is készíthetünk.

Az agyagot ősidők óta alkalmazzák, régen az állatok beteg, sérült testrészeit is agyagos talajpakolással borították. A kezelés hatékonysága abban állt, hogy az agyag sok kalciumot, magnéziumot, vasat, és nyomelemet, szilíciumot és alumíniumot tartalmaz.

Kiváló fertőtlenítő és antioxidáns hatása van az agyagnak, aki hatékony méregtelenítést szeretne végezni, fogyasszon agyagot. Akár piros, kék vagy sárga anyagot, por vagy darabosabb formáját választjuk, teljesen mindegy. A lényeg, hogy ne legyen előre feldolgozott, mert akkor veszít hatékonyságából.

Mielőtt fogyasztani szeretnénk az agyagot, egy-két kávéskanállal tegyünk belőle egy pohár vízbe, jól kavarjuk fel egy fa kanálkával, majd hagyjuk kb. egy éjszakán keresztül állni. Ezalatt leülepedik az agyag és a vízbe oldódnak az értékes tápanyagok. Reggel éhgyomorra igyuk meg az energetizáló és méregtelenítő vizet.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!