KezdőlapÉletmódEzért érdemes családi házba költözni

Ezért érdemes családi házba költözni

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A családi ház az egyik legkeresettebb otthontípus a családosok körében. És nem csupán a lakásvásárlók utaznak az ilyen típusú ingatlanokban, a bérlőket is erősen vonzza a kerttel rendelkező alternatíva.

A famíliák létszámnövekedését támogató családsegítő programok jóvoltából pedig több mint valószínű, hogy a jövőben is fokozódni fog az irányukba mutató kereslet. Ez egyértelműen azt jelenti, hogy ez egy olyan típusú ingatlanbefektetési cél, amelyre tervezni és konstruálni kell. Annak érdekében, hogy segítsünk eldönteni, hogy önnek optimális lenne-e egy ilyen lehetőség, most megvizsgáljuk egy ilyen típusú invesztálás előnyeit. Tartson velünk!

Mi is az a családi ház?

Ahogy a neve is sugallja, a családi ház egy olyan egység, amely egy családnak ad otthont. Ez a fajta ingatlan nem kapcsolódik más lakóépületekhez. Más szavakkal, teljesen szeparált, saját földterületén található épület, amelyet egyetlen lakásként tartanak fenn és használnak. Egy különálló ingatlan, vagyis nincs közös fala vagy teteje másik lakással, ebből adódóan pedig egy családi háznak nincs közös tulajdonú területe sem, kizárólag saját telken épül, így az épület és a környéke is a tulajdonos kizárólagos magánhasználatára szolgál.

A legfontosabb előnyök

  • Először is, a családi házak ingatlanpiaci értéke mindig magasabb és ellenállóbb is a piac változásaival szemben, mint a többcsaládos lakások esetében, így az ilyen befektetések védettebbek, azaz általában nagyobb hozamot eredményezhetnek. Bár egy családi ház megvétele és fenntartása a legtöbb esetben komolyabb kiadást jelent, mint egy lakásvásárlás, de a vevőket kárpótolja a kertvárosi környezet. Sokan pedig hajlandóak ennek érdekében többletkiadást is vállalni, hiszen ez egyfajta szintlépést jelent a lakhatásban.
  • Másodszor, egy ilyen házzal könnyebben uralhatja a teret. Felújíthatja, átalakíthatja, renoválhatja, ahogy csak szeretné, egyszerűen nincs korlátozás, kedve szerint személyre szabhatja otthonát. Nyilvánvalóan be kell tartania a városi és települési szabályozást, de hatványozottan nagyobb alkotási szabadsággal rendelkezik, mint egy lakás esetében.
  • Harmadszor, az ilyen házakban összehasonlíthatatlanul nagyobb a privát szféra. Nem osztja meg a falakat senkivel, így gond és összetűzések nélkül élvezheti a nyugalmat és a csendet. Nem kell beletörődnie a szomszédok furcsa hangulataiba, ahogy más családok ostobaságába sem.
  • Negyedszer, nincs pluszközösség a saját családján kívül, amellyel foglalkoznia kellene. Nem kell semmiféle karbantartási díjat fizetnie az otthonáért, vagy követnie egy kollektíva szigorú szabályait. Emellett a skacok is szabadon élvezhetik a kert nyújtotta örömök felhőtlen boldogságát, amelynek előnyei természetesen az idősebb generációknak is kijutnak, és a friss levegő és zöld környezet életérzése semmivel sem összemérhető.
  • Ötödször, egy kertes házban sokkal kényelmesebben lehet állatokat tartani. Legyen az kutya, macska, esetleg másféle házi kedvenc, egy lakásban a legtöbbször rengeteg kompromisszummal, kosszal, a berendezési tárgyak rongálódásával jár ezek tartása. Egy kertes háznál viszont ott a kert, amely az állatok igazi kis birodalma lehet, kiélvezhetik minden előnyét, ha pedig méretesebb kutyáról van szó, meg is védi azt az illetéktelen behatolókkal szemben. Egy állatnak, még akkor is, ha valódi házi kedvenc, mindig jól jön a mozgáslehetőség, ezt pedig egy tágas kert maximálisan biztosítja.
  • Hatodszor, a kert igazi felüdülést jelent a háztulajdonosoknak. Egy egyszerű medence, grillező vagy szalonnasütő létesítésével szórakozási lehetőségek sorát lehet kialakítani, és bár persze gonddal is jár, hiszen a füvet le kell nyírni, a fákat meg kell metszeni, ezekre lehet eseti jelleggel testmozgásként, házi tornaként tekinteni. Egy kert annyi pluszt ad hozzá az élettérhez, ami a hétköznapok során pénzzel szinte ki sem fejezhető, eladás alkalmával viszont biztos, hogy megjelenik majd az elkérhető összeg mértékében.

Úgy érzi, mindezt nem engedheti meg magának? Ne felejtse el, hogy nem csak Budapestben gondolkodhat, nem árt, ha csekkolja a startlak.hu Pest megyei agglomerációs ajánlatait is, ahol kedvezőbben vásárolhat. Ne hagyja elúszni a nagyobb élettér, a saját kert nyújtotta előnyöket, vészelje át egy ki tudja hányadik hullám bezártsági mizériáját egy jóval kedvezőbb környezetben, egy családi házban. A Startlak.hu 10 éve van jelen Magyarország ingatlan apróhirdetési piacán. Legyen szó egy családi ház vásárlásáról, bérléséről vagy hirdetéséről, a Startlak az egyik legjobb választás az ingatlanhirdetési portálok közül.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet