KezdőlapÉletmódEgészségEzért fogyasszunk kéntartalmú élelmiszereket

Ezért fogyasszunk kéntartalmú élelmiszereket

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

A kén egy olyan fontos ásványi anyag, mely jelen van a szervezet összes sejtjében. Hiányában, pedig számos krónikus betegség léphet fel. Fontos szerepet játszik az anyagcserében, a haj, köröm és bőr, máj és ízületi porcok egészségében is.

hagyma

Bizonyos kutatások szerint az izlandiak azért annyira egészségesek, mert Izland egy vulkanikus tevékenységek által kialakult ország. Így a talaját a vulkánok által szétszórt kéntartalmú hamu borítja, mely táplálja a vizet és terményeket. Az izlandiak nem panaszkodnak sem depresszióra, sem elhízásra, sem cukorbetegségre, sőt számos komolyabb betegség is ismeretlen számukra.

Sajnos a modern, mennyiségorientált mezőgazdaság arra törekszik, hogy minél több terményt állítson elő. A földek elhasználódnak, és már nem tartalmazzák a kellő mennyiségű tápanyagot. A magas foszfáttartalmú műtrágyák pedig csak még tovább csökkentik a kén felszívódását.

Ahhoz, hogy elegendő kénhez jusson a szervezetünk elegendő kéntartalmú növény alapú forrást kellene fogyasztanunk. A kénnek egyik legnagyobb szerepe a méregtelenítésben van. Főleg akik huzamosabb ideig szednek gyógyszert, azok kell kéntartalmú zöldségeket fogyasszanak, hogy kellőképpen tudjon méregteleníteni a máj.

Legnagyobb kéntartalommal hagymáink rendelkeznek. Akár mogyoróhagymát, akár póré vagy fokhagymát fogyasztunk, tegyük azt minél rendszeresebben és jó nagy mennyiségben. Továbbá kéntartalommal rendelkezik a brokkoli, karfiol, káposzta, retek, zsázsa – ezeknek nagyon erős rákellenes hatásuk van.



Aki például erősebb körmökre vagy dúsabb hajra vágyik, fogyasszon minél több kéntartalmú élelmiszert.

RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet