KezdőlapÉletmódEgészségEzért fogyasszunk minél több őszibarackot

Ezért fogyasszunk minél több őszibarackot

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

Az illatos őszibarack gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban és antioxidánsokban. Orvosok és táplálkozás szakértők szerint nem elhanyagolandó az egészségünkre gyakorolt hatása. Fogyasszunk belőle minél többet!

oszibarack

Nézzük, miért ajánlott minél többet fogyasztani ebből a fantasztikus gyümölcsből a meleg nyári napokon. Mivel gazdag béta-karotinban védi a szem egészségét, a bőrt a káros napsugárzások ellen, segít megőrizni annak rugalmasságát és élettel telivé varázsolja. Mindez annak is köszönhető, hogy a barack sok C-vitamint is tartalmaz.

Azonkívül, hogy beillesztjük napi étrendünkben, a barackot arcpakolások alapanyagaként is használhatjuk. Villával törjünk szét egy gyümölcsöt, majd a pépet kenjük fel az arcunkra. Hagyjuk rajta állni 15 percet, majd öblítsük le.

A fogyókúrázók és diétázók is bátran ehetik, hiszen alacsony a kalóriatartalma: mindössze 65-70 kalóriát tartalmaz. Újabb kutatások szerint hatékony lehet a rák elleni küzdelemben is.

A hagyományos fogyasztási módon kívül, az őszibarackot úgy is ehetjük, hogy jól megmossuk, négybe vágjuk, eltávolítjuk a magját, majd fövő vízbe dobjuk pár percre. A vízbe belecsavarjuk egy fél citrom levét. Itt megszabadul a héjától, majd kihűlve önmagában és desszertként, gyümölcssaláták alapanyagaként is felhasználhatjuk.



RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet