Az illatos őszibarack gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban és antioxidánsokban. Orvosok és táplálkozás szakértők szerint nem elhanyagolandó az egészségünkre gyakorolt hatása. Fogyasszunk belőle minél többet!
Nézzük, miért ajánlott minél többet fogyasztani ebből a fantasztikus gyümölcsből a meleg nyári napokon. Mivel gazdag béta-karotinban védi a szem egészségét, a bőrt a káros napsugárzások ellen, segít megőrizni annak rugalmasságát és élettel telivé varázsolja. Mindez annak is köszönhető, hogy a barack sok C-vitamint is tartalmaz.
Azonkívül, hogy beillesztjük napi étrendünkben, a barackot arcpakolások alapanyagaként is használhatjuk. Villával törjünk szét egy gyümölcsöt, majd a pépet kenjük fel az arcunkra. Hagyjuk rajta állni 15 percet, majd öblítsük le.
A fogyókúrázók és diétázók is bátran ehetik, hiszen alacsony a kalóriatartalma: mindössze 65-70 kalóriát tartalmaz. Újabb kutatások szerint hatékony lehet a rák elleni küzdelemben is.
A hagyományos fogyasztási módon kívül, az őszibarackot úgy is ehetjük, hogy jól megmossuk, négybe vágjuk, eltávolítjuk a magját, majd fövő vízbe dobjuk pár percre. A vízbe belecsavarjuk egy fél citrom levét. Itt megszabadul a héjától, majd kihűlve önmagában és desszertként, gyümölcssaláták alapanyagaként is felhasználhatjuk.