KezdőlapÉletmódEgészségEzért tegyünk fokhagymát a tejbe. Hihetetlen hatása van!

Ezért tegyünk fokhagymát a tejbe. Hihetetlen hatása van!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A fokhagyma a legközismertebb élelmiszer a szív- és érrendszeri problémák ellen, de segítségével hatékonyan csökkenthetjük a vérnyomást is. Egy nemrég közzétett tanulmány szerint a fokhagyma ugyanolyan hatással rendelkezik, mint számos vérnyomáscsökkentő gyógyszer. Érdemes tehát megfontolni, hogy melyiket részesítjük előnyben.

fokhagyma-tej

Allicin tartalma miatt a fokhagyma védi a szív- és érrendszer egészségét, csökkenti a vérnyomást, és a vérzsír-szintet is. A hagyományosan alkalmazott népi gyógymód évszázadokon keresztül bizonyította eredményességét.

A fokhagymát ősidők óta használják vérnyomás csökkentésre, és az érrendszer védelmére. Beszámolók szerint azok, akik rendszeresen fogyasztottak fokhagymát, sokkal egészségesebbek voltak, és hosszabb ideig éltek, mint azok, akik teljesen kihagyták étrendjükből. Az alábbi módszer, a tej, és fokhagyma keveréke egy igen hatékony módszernek bizonyult, éppen ezért érdemes kipróbálni.

Két cikk fokhagymát mossunk meg alaposan, nem kell megpucolni, csak mossuk meg meleg vízzel. Tegyünk egy tálkába 5 evőkanál vizet, 250 ml tejet, és a fokhagymákat. Alacsony lángon forraljuk egy fél órán keresztül, majd szűrjük le.

Naponta háromszor, a főétkezések előtt vegyünk be a fokhagymás tejből egy-egy evőkanállal. A kúrát 2-3 hónapon keresztül megszakítás nélkül alkalmazzuk, még akkor is, ha a pozitív hatását már az első 5-6 napban érezzük.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet