A fokhagyma a legközismertebb élelmiszer a szív- és érrendszeri problémák ellen, de segítségével hatékonyan csökkenthetjük a vérnyomást is. Egy nemrég közzétett tanulmány szerint a fokhagyma ugyanolyan hatással rendelkezik, mint számos vérnyomáscsökkentő gyógyszer. Érdemes tehát megfontolni, hogy melyiket részesítjük előnyben.
Olvasd el ezt is: Stephen Hawking halála előtt egy utolsó figyelmeztetést intézett az emberiséghez
Allicin tartalma miatt a fokhagyma védi a szív- és érrendszer egészségét, csökkenti a vérnyomást, és a vérzsír-szintet is. A hagyományosan alkalmazott népi gyógymód évszázadokon keresztül bizonyította eredményességét.
A fokhagymát ősidők óta használják vérnyomás csökkentésre, és az érrendszer védelmére. Beszámolók szerint azok, akik rendszeresen fogyasztottak fokhagymát, sokkal egészségesebbek voltak, és hosszabb ideig éltek, mint azok, akik teljesen kihagyták étrendjükből. Az alábbi módszer, a tej, és fokhagyma keveréke egy igen hatékony módszernek bizonyult, éppen ezért érdemes kipróbálni.
Két cikk fokhagymát mossunk meg alaposan, nem kell megpucolni, csak mossuk meg meleg vízzel. Tegyünk egy tálkába 5 evőkanál vizet, 250 ml tejet, és a fokhagymákat. Alacsony lángon forraljuk egy fél órán keresztül, majd szűrjük le.
» Dubajba ment tanárnőnek, hogy milliárdosok gyerekeit korrepetálja: „3 ezer dollárt kaptam, hogy megoldjam a gyerek házi feladatát”
» Hogyan figyelnek minket otthon: 10 eszköz, amelyen keresztül kémkedhetnek utánad!
» „A vőlegényem két nappal a lánykérés után lefújta az esküvőt, amikor megtudtam miért, összeomlott a családom”
» A gondolatok, amelyeket az Univerzumnak küldesz, elkerülhetetlenül visszatérnek hozzád
Naponta háromszor, a főétkezések előtt vegyünk be a fokhagymás tejből egy-egy evőkanállal. A kúrát 2-3 hónapon keresztül megszakítás nélkül alkalmazzuk, még akkor is, ha a pozitív hatását már az első 5-6 napban érezzük.