Dr. Jeffrey Gladd szerint, ha bizonyos hozzávalókat rendszeresen a kávénkba keverünk, akkor eredményesen és tartósan beindulhat a fogyásunk. Elmúlik az ételek utáni sóvárgás és felgyorsul az anyagcsere.
A szakember azt állítja, hogy amióta vajjal fogyasztja a kávét 6 kilótól sikerült megszabadulnia. A módszer feltalálója, Dave Asprey, „golyóálló kávénak” nevezte a vajas kávét. A vajjal és kókusz- vagy pálmaolajjal fogyasztott kávé nem csak a fogyásban segít, hanem elegendő energiával tölti fel szervezetünket. Sokáig segít fenntartani a jóllakottság érzését, így elkerülhetjük a fölösleges nassolást is.
A vaj, kókusz- és pálmaolaj könnyen felszívódik a szervezetben, csökkenti az étvágyat, és értékes tápanyagokhoz juttat.
Dave Asprey szerint a legjobb, ha frissen őrölt biokávét fogyasztunk, és fűvel táplált állatok vaját.
Készítsük el otthon a finom és tápláló kávét
Hozzávalók:
- 80 gramm sózatlan,
- biovaj,
- 15 ml kókusz vagy pálmaolaj,
- 500 ml lefőzött kávé,
- egy kevés természetes édesítő ízlés szerint.
Elkészítés: A hozzávalókat, az édesítőszert leszámítva tegyük egy turmixgépbe, majd addig keverjük, míg a tetejére hab képződik. Töltsük egy csészébe, majd édesítsük.