KezdőlapÉletmódEgészségEzzel a 6 egyszerű teszttel minden reggel ellenőrizheted egészséged!

Ezzel a 6 egyszerű teszttel minden reggel ellenőrizheted egészséged!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Sokszor nehezünk esik reggelente kikelni az ágyból, és inkább választanánk azt, hogy fejünkre húzzuk a takarót. A legkevesebb, amit tehetünk, hogy gyorsan megmossuk az arcunk hideg vízzel, megfésülködünk, és fogat mosunk. Ezek már az első lépések a reggeli frissesség érdekében.

nyelv

Reggeli ébredés után a legegyszerűbb kideríteni, hogy vajon szenved-e a szervezetünk valamilyen hiánytól, felfedezni az esetleges betegségre utaló jeleket.

1. Vizsgáljuk meg a nyelvünk színét

A nyelv színárnyalatai jól jelzik a gyulladást a szervezetünkben. Minél sötétebb vörös, annál nagyobb gyulladás van valahol. Ideális esetben a nyelv rózsaszínes kell legyen. Ha kissé duzzadtnak tűnik, ajánlatos gyulladáscsökkentő diétába kezdeni.

Fehér nyelv – a méreganyagok távoznak a szervezetből

Sárgászöldes – epe vagy májproblémákra utal

Szürke, szürkésbarna – gyomor- vagy bélproblémák jele

Szokatlanul piros – szívproblémák

Részben pirosas, foltos – pajzsmirigy problémák

Töredezett – ásványi anyag hiány

2. Vizsgáljuk meg a szemet

Milyen a szemünk fehérje? Világos, fehér vagy sárgás és homályos? A szem mindig tiszta fehér kell legyen, az elszíneződés a méreganyagok felgyülemlését jelzi. A bepirosodott szem gyulladás, stressz, fáradtság jele.

3. Milyen a szánk íze?

Ha kissé savanykás, ez teljesen normális reggelente. A szagos száj és a lepedék a felhalmozódott méreganyagokat jelzik. Ez egy figyelmeztetés, hogy valami nincsen rendben a szervezetben, és érdemes egy alapos tisztítókúrába kezdeni.

4. Vizsgáljuk meg a székletet

Ez a legjobb módja annak, hogy megtudjuk, minden rendben van-e az emésztésünkkel. A legideálisabb a napi 1-3 székletürítés, ha ez nem így van, ideje utánajárni a dolgoknak.

5. Figyeljük meg a bőr állagát

A reggeli arcmosás éppen ideális erre. Nedvesítsük be a bőrt, és nézzük meg, hogy jelentkezik-e valamilyen irritáció. Ha valami szokatlant veszünk észre, érdemes jobban odafigyelni rá. Például a májproblémák erőteljesen kirajzolódnak az arcra.

6. Teszteljük a pH-t

Ha van egy lakmuszpapírunk, nagyon könnyen meg tudjuk ezt tenni. Ebből megtudjuk, hogy a test mennyire savas vagy lúgos. Ha a szervezet túlságosan el van savasodva, itt az ideje, hogy lúgosítsunk egy kicsit sötétzöld leveles zöldségek és hüvelyesek segítségével.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet