Még, ha nem is használjuk rendszeresen, de szinte miden háztartásban megtalálható a mikró. Gondoljuk meg, hogy mennyit, és mire használjuk. Havonta egy-két ebédmelegítés még belefér, de a napi használatot felejtsük el, hiszen nagyon egészségtelen.

A mikrohullámok az ételek vegyületeinek molekuláit rezgetik, és addig mozgatják, amíg a táplálék felmelegszik. A nagyfrekvenciájú hullámok behatolnak az ételbe, és mozgásba hozzák a víz-, zsír-, és cukormolekulákat. A molekulák elmozdulása közben jelentős mennyiségű hő keletkezik, így az étel felmelegszik, fogyasztásra kész lesz.
A mikróba kerülő ételek molekuláris szerkezete átalakul az erős sugárzás hatására, így azok az emberi szervezetbe kerülve elősegíthetik a rákos folyamatok kialakulását. Ha csak lehet, semmiképp ne használjunk mikrohullámú sütőt, hiszen egyáltalán nem veszélytelen.
Milyen betegségeket válthat ki a mikró?
- születési rendellenességek
- rákos megbetegedések
- szürkehályog
- immunrendszer gyengeség
- csökken a szervezet ellenállóképessége a bakteriális, és vírusos fertőzésekkel szemben
- nagyon magas koleszterinszintet alakulhat ki
- vérszegénység
Szakemberek szerint működés közben nem ajánlatos túl közel tartózkodni a mikrohullámú sütőhöz, hiszen akár már 1 méteres körzetben is sugárszórás áldozatai lehetünk. Ne hajoljunk túl közel a mikróhoz működés közben, ne csodáljuk, hogy hogyan forog benne az étel, hiszen ez akár szürkehályogot is okozhat.