KezdőlapÉletmódEgészségFigyelem! Íme milyen betegségeket okozhat a mikrohullámú sütő!

Figyelem! Íme milyen betegségeket okozhat a mikrohullámú sütő!

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

Még, ha nem is használjuk rendszeresen, de szinte miden háztartásban megtalálható a mikró. Gondoljuk meg, hogy mennyit, és mire használjuk. Havonta egy-két ebédmelegítés még belefér, de a napi használatot felejtsük el, hiszen nagyon egészségtelen.

Fotó: Flickr.com
Fotó: Flickr.com

A mikrohullámok az ételek vegyületeinek molekuláit rezgetik, és addig mozgatják, amíg a táplálék felmelegszik. A nagyfrekvenciájú hullámok behatolnak az ételbe, és mozgásba hozzák a víz-, zsír-, és cukormolekulákat. A molekulák elmozdulása közben jelentős mennyiségű hő keletkezik, így az étel felmelegszik, fogyasztásra kész lesz.

A mikróba kerülő ételek molekuláris szerkezete átalakul az erős sugárzás hatására, így azok az emberi szervezetbe kerülve elősegíthetik a rákos folyamatok kialakulását. Ha csak lehet, semmiképp ne használjunk mikrohullámú sütőt, hiszen egyáltalán nem veszélytelen.

Milyen betegségeket válthat ki a mikró?

  • születési rendellenességek
  • rákos megbetegedések
  • szürkehályog
  • immunrendszer gyengeség
  • csökken a szervezet ellenállóképessége a bakteriális, és vírusos fertőzésekkel szemben
  • nagyon magas koleszterinszintet alakulhat ki
  • vérszegénység

Szakemberek szerint működés közben nem ajánlatos túl közel tartózkodni a mikrohullámú sütőhöz, hiszen akár már 1 méteres körzetben is sugárszórás áldozatai lehetünk. Ne hajoljunk túl közel a mikróhoz működés közben, ne csodáljuk, hogy hogyan forog benne az étel, hiszen ez akár szürkehályogot is okozhat.

RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet