KezdőlapÉletmódEgészségGyakran sütsz alumínium fóliában? Ha elolvasod a következő cikket, többé nem fogod...

Gyakran sütsz alumínium fóliában? Ha elolvasod a következő cikket, többé nem fogod használni ezt a terméket!

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

Ha szoktál alumínium fóliába tekerni húsokat, egyéb élelmiszereket, akkor többé ne tedd, ha fontos számodra az egészséged. Az alumínium ugyanis mérgezést okozhat, ha felhalmozódik a szervezetben, ,ami súlyos betegségeket okozhat a későbbiekben.

aluminium-folia

Testünk képes kiválasztani a méreganyagokat, és megszabadulni azoktól, de természetesen van egy bizonyos határ, amivel már nem tud megküzdeni. Ha az alumínium annyira felgyűl az emberi szervezetben, hogy a szervek már nem tudják semlegesíteni és kiválasztani, akkor az illető személyeknél izomgyengeség, csontfájások, szédülések, zavart elmeállapotok jelentkezhetnek, a gyerekek esetében pedig fejlődési, növekedési rendellenességekkel kell számolni.

Ugyanakkor a magas alumíniumszint vérszegénységet, légzési nehézségeket, idegsejti elváltozásokat, embrionális fejlődési zavarokat is okozhat.

Ez a könnyűfém az oxigén és a szilícium után a földkéreg harmadik leggyakoribb eleme, amelyre az emberi testnek nincs szüksége, mégis gyakran előfordul különböző élelmiszerekben, vagy gyógyszerekben, mint az aszpirin, egyéb vitaminok, vagy receptre felírt orvosságok.

Ezért, ha tehetjük, ne szedjünk mindenféle vegyi készítményt, sőt, ne együnk-igyunk alumíniumból készült edényekből, bögrékből sem. Inkább használjunk alumínium-mentes fazekakat, tálakat. És fogyasszunk házi, vegyszermentes zöldségeket, gyümölcsöket, hiszen ezek biztos nem tartalmaznak alumínium-származékot.



RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet