Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A kínai Yunnan körzetből származó Pu-erh tea köztudottan az egyik legjobb tea, amely segítségével hatékonyan vehető fel a harc a felesleges kilókkal szemben.

Napjainkban az európai ember életében is kezd egyre inkább teret hódítani a tudatos teafogyasztás, a plusz súllyal szembeni harcban pedig a Pu-erh tea is ismeretes. A kínai Pu-erh tea (ejtsd: poo-air) ugyanabból a növényből származik, mint az oolong, a zöld és fekete tea.

Mi az a Pu-erh tea?

A kínai Pu-erh-t a Camellia sinensis növényből származik, akárcsak más közismert teafajták. Mi különbözteti meg ezt a teát a többitől? Az előállítás során az oolong tea másik folyamaton megy keresztül, amelyet utólagos fermentációnak neveznek. A tea megerjedése után a leveleket a napon szárítják és magas páratartalmú környezetben érlelik. A mondás szerint minél idősebb a bor, annál jobb az íze. Ez elmondható, a Pu-erh teáról is, hiszen minél idősebb, annál finomabb, ízletesebb. Egy igazi teakülönlegességnek számít Kínában.

A Pu-erh tea jótékony hatásai!

Méregteleníti a szervezetet!

A Pu-erh tea hasznos a vértisztítás és az emésztés szempontjából is. A Pu-erh tea segít eltávolítani a méreganyagokat a szervezetből.

Csökkenteni a stresszt

Olyan fitokémiai anyagokat tartalmaz, amelyek segítségével növeli a természetes melatonin termelődést, éppen ezért elősegíti az alvást, és csökkenti a stresszt.

Elősegíti a fogyást

A Pu-erh tea szabályozza a szervezet zsírtermelődését. Egy kis testmozgással és egészséges étrenddel kombinálva a Pu-erh tea igen hatékony lehet a plusz kilók elleni küzdelemben.

Csökkenti a koleszterinszintet

A Pu-erh tea egy sztatin nevű természetes anyagot tartalmaz, amely hozzájárul a magas koleszterinszint csökkentéséhez.

Hogyan segíti a Pu-erh tea a fogyást?

Kínai kutatások alapján bebizonyították, hogy a Pu-erh tea rendszeres fogyasztása által csökken a koleszterinszint, hozzájárul a testsúly és a vércukorszint-csökkentéshez, szabályozza a szervezet zsíranyagcseréjét.

Hogyan készítsünk Pu-erh teát?

A Pu-erh tea általában kis teatasakokban kapható. Három-négy gramm Pu-erh tea szükséges 200 ml vízhez. A mennyiség attól függően változhat, hogy ki, milyen erősen szereti a teát. Ha testsúlycsökkentés céljából fogyasztjuk, akkor étkezés után egy órával kell inni, ekkor segíti a szervezetet a nem kívánt és nehezen emészthető zsírok eltávolításában. Étkezés előtt fogyasztva csökkenti az étvágyat.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!