Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Nagyszerű lábápolási kezelési módot osztott meg a pedikűrösként dolgozó Baloghné Klára a Twice.hu Facebook oldalán, amelyet cukorbeteg és érszűkületes vendégeinek ajánl.

pedikurosnel

Minden nő, és egyre több férfi, szeretne egészséges, szép lábakat. Ezért sokan tesznek is, vannak, akik pedikűröshöz járnak, mások otthoni praktikákat próbálnak ki. Baloghné Klára olvasónk az egyik Facebook bejegyzésünkben ajánlott az alábbi házi kezelést, amit cukorbetegek és érszűkületesek is kipróbálhatnak.

Egy jó meleg lábáztatás után vegyünk egy pohár joghurtot, vagy savanyú tejfölt. Kenjük be vele a lábat és folpack fóliával tekerjük be, vagy csak húzzunk rá egy nylon zacskót. Hagyjuk egy fél órát a lábon, de ha tovább van fent akkor se lesz bajunk belőle.

A joghurtban, tejfölben lévő tejsav tulajdonsága, hogy az elhalt hámsejteket eltávolítja, de az élő bőrt nem rongálja. Ezek után egy ismételt lábmosás habkővel, vagy dörzsivel. Ha nagyon vastag a bőrkeményedés, akkor javasolt 2 naponként megismételni.

Veszélytelenebb mint a késes bőrkeményedés faragás. A száraz bőrcsiszolás akkor is sérüléshez, berepedéshez vezethet, ha hiper-szuper szerkezeteket, reszelőket használunk. Mivel a megvastagodott, kiszáradt elhalt bőr nem rugalmas és csak attól is kireped, hogy rááll az ember. A lábkrémek, pedig “csak” nedvesen, zsírosan tartják az elhalt hámsejteket, de leválni nem engedik.

Ezt már olvastad? Így lehet szép lábad ezzel a természetes szódabikarbónás kezeléssel!

A tejsav és a gyümölcssav természetes módon oldja ezt a kötődést. A bőrgyógyászatban is a természetes hámlasztás, leoldás a cél, nem a mechanikus csiszolás, ami mikrosérülésekhez és fertőzésekhez vezethet, írj nekünk Baloghné Klára.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!